Καλωσήρθατε και καλή διαμονή!

Runs better at Mozilla Firefox

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Η διαφορέτικη αντιπολίτευση του Σαμαρά


Από κύκλους της Νέας Δημοκρατίας  ακούγεται ότι σε ''1.5 χρόνο θα είμαστε κυβέρνηση''. Όσο αστεία φαίνεται αυτή η σιγουριά την ώρα που 4.5% των Ελλήνων θα εμπιστεύονταν μια κυβέρνηση της ΝΔ (Δημοσκόπηση από την Καθημερινή) δείχνει τον αιφνιδιασμό των κομματικών από την αντιπολίτευση που ασκεί ο Σαμαράς.
Η συνήθης πολιτική που ασκούσε το δεύτερο κόμμα ήταν καταψήφιση όλων των νομοσχεδίων και διαρκής απαξίωση της εκάστοτε κυβέρνησης. ¨Ετσι περίμεναν την δημοσιοποίηση των σκανδάλων που δημιουργούσε το κυβερνών κόμμα (δεν υπήρχε περίπτωση να μην υπήρχαν σκάνδαλα) ο κόσμος έχανε την εμπιστοσύνη του και η κυβέρνηση έπεφτε σαν ώριμο φρούτο.
Η αντιπολίτευση του Σαμαρά όμως δεν υπακούει σε αυτούς τους κανόνες. Υποταγμένος και αυτός στα νέα δεδομένα διακήρυξε μετά την εκλογή του ότι η ΝΔ δεν θα κάνει αντιπολίτευση με παρωπίδες και πράγματι έχει υπερψηφίσει κάποια σχέδια στην Βουλή. Η σημαντική διαφορά όμως έγκειται στις προτάσεις. Η ΝΔ έχει παρουσιάσει αρκετές προτάσεις κυρίως για την οικονομία ενώ το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση δημοσιοποίησε για πρώτη φορά τις προτάσεις του στην ΔΕΘ μετά την δήλωση ''τα παίρνω όλα πάνω μου'' του Καραμανλή!

Όποια κυβέρνηση και αν έχουμε σε 1.5 χρόνο θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οφείλουμε να αλλάξουμε και εμείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ψάξε ψάξε ... δεν θα το βρεις ...