Καλωσήρθατε και καλή διαμονή!

Runs better at Mozilla Firefox

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Μάνι το Παπαγαλάκι


Ένας παπαγάλος από τη Σιγκαπούρη πάει να κλέψει τη δόξα του χταποδιού Πωλ στα προγνωστικά αγώνων ποδοσφαίρου. Ο παπαγάλος ονομάζεται Μάνι και είχε και αυτός προβλέψει τη νίκη της Ισπανίας στον ημιτελικό ενάντια στη Γερμανία. Τα προγνωστικά τους για τον τελικό, όμως δε συμπίπτουν, καθώς αυτός τώρα «βλέπει» Ολλανδία, σε αντίθεση με το «συνάδελφό» του που προτίμησε Ισπανία. Διαφορές υπάρχουν και στη μεθοδολογία της πρόβλεψης, αφού ο Μάνι επιλέγει ανάμεσα από δύο χαρτάκια που το καθένα έχει τη σημαία της εκάστοτε χώρας, αντί από δύο κουτιά με τροφή.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, που ανακάλυψε το θέμα, ο επτά ετών παπαγάλος έγινε διάσημος όταν ο ιδιοκτήτης του ισχυρίστηκε ότι «έπεσε» μέσα σε όλες τις προβλέψεις του για τους προημιτελικούς. Όταν δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο, διαλέγει τους αριθμούς της λοταρίας και καθορίζει το μέλλον ανθρώπων που πληρώνουν περίπου 10€ την επίσκεψη για να βρουν απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής, όπως το πότε να παντρευτούν!
«Όσοι μας επισκέπτονται θέλουν να μάθουν συνήθως τους τυχερούς αριθμούς της λοταρίας ή το πότε είναι καλή εποχή για να παντρευτούνε. Αλλά με την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εμφανίστηκαν και οι τζογαδόροι, ρωτώντας για τους νικητές των παιχνιδιών», δήλωσε ο κ. Muniyappan, το αφεντικό του παπαγάλου-μάντη.

Ο τελικός του Mundial της Νοτίου Αφρικής απέκτησε τώρα άλλη διάσταση. Δεν είναι πλέον μόνο Ολλανδία εναντίον Ισπανίας, αλλά κάτι περισσότερο. Είναι ο Πωλ το χταπόδι εναντίον του Μάνι το παπαγαλάκι. Και ενώ για το χταπόδι η Ισπανία είναι πιο νόστιμη, οι γνώμες διχάζονται και η Ολλανδία έχει ακόμα ελπίδες για τη νίκη.

by geon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ψάξε ψάξε ... δεν θα το βρεις ...