Καλωσήρθατε και καλή διαμονή!

Runs better at Mozilla Firefox

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ιταλικοί Νόμοι


Τις τελευταίες μέρες στην Ιταλία τίθενται περιορισμοί, ψηφίζονται νόμοι και πορίζονται πρόστιμα για ντόπιους αλλά και για τουρίστες, τα οποία ξαφνιάζουν όσους δεν τα γνωρίζουν και κινδυνεύουν. Για να είστε ενημερωμένοι και έτοιμοι για αυτά, σας παρουσιάζουμε ό,τι μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε:

Κατ’ αρχάς στην Ιταλία είναι παρανομία να είσαι τσαρλατάνος, ενώ και το να χτυπάς κάποιον με την γροθιά θεωρείται κακούργημα.

Στη Γένοβα απαγορεύεται να περπατάει κάποιος στο δρόμο με ένα μπουκάλι κρασί ή κουτάκι μπίρας στο χέρι.

Στην ιταλική πρωτεύουσα Ρώμη, είναι απαγορευμένο το να ξαπλώσεις κάτω από τα δέντρα των πάρκων για να ξαποστάσεις πίνοντας ένα αναψυκτικό, όπως επίσης απαγορεύεται να καθίσεις στα σκαλιά τις διάσημης Πιάτσα Ντι Σπάνια με σάντουιτς στο χέρι. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για ένα μεσημεριανό υπνάκο σε ανοικτούς χώρους.

Οι αυστηροί και περίεργοι νόμοι συνεχίζονται και φθάνουν μέχρι τη Βενετία, όπου εάν κάποιος ανενημέρωτος ταΐσει τα περιστέρια στην πλατεία του Αγίου Μάρκου κινδυνεύει με χρηματικό πρόστιμο εάν πέσει στα χέρια των αρχών. Στην παραλία Ερακλέα, πλησίον της Βενετίας, υπάρχει σαφής απαγόρευση που στρέφεται προς τους ανήλικους λουόμενους κυρίως. Συγκεκριμένα απαγορεύεται να χτίζουν κάστρα στην άμμο διότι, όπως λέει ο νόμος, δημιουργούν προβλήματα στους λοιπούς λουόμενους.

Στο νησάκι Κάπρι και στο Ποσιτάνο, θέρετρο κοντά στην Νάπολη, απαγορεύεται να περπατάς φορώντας τσόκαρα (ανεξαρτήτως φύλου) ενώ, σε όλη την Ιταλία, αν ένας άνδρας φοράει γυναικεία φούστα κινδυνεύει να συλληφθεί και να φυλακιστεί.

Στο Βιαρέτζιο, έξω από την Φλωρεντία, στους άνδρες δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν χωρίς μπλουζάκι και στις γυναίκες με μπικίνι, ενώ για το αντίθετο (οι άντρες με μπικίνι και οι γυναίκες χωρίς μπλουζάκι) υπάρχει κενό νόμου.

Για το αν αυτοί οι νόμοι εφαρμόζονται κρατάμε κάθε επιφύλαξη.
Κάθε νέα προσθήκη παρόμοιου ιταλικού νόμου είναι ευπρόσδεκτη.

by geon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ψάξε ψάξε ... δεν θα το βρεις ...