Καλωσήρθατε και καλή διαμονή!

Runs better at Mozilla Firefox

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Γερμανοί Βουλευτές προωθούν Τεστ Νοημοσύνης για τους Μετανάστες

Αντιδράσεις προκαλεί στη Γερμανία η πρόταση μελών του κόμματος της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ να υποβάλλονται σε τεστ νοημοσύνης όσοι επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη χώρα, πρόταση που απερρίφθη αμέσως από την κυβέρνηση.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Bild» ο Πέτερ Τραπ, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στην τοπική Βουλή του Βερολίνου, τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης του τεστ νοημοσύνης για τους επίδοξους μετανάστες: «Αυτό το θέμα δεν πρέπει να είναι πλέον ταμπού. Πρέπει να θέτουμε κριτήρια βάσει των οποίων θα μπορεί να επωφελείται το κράτος μας από τη μετανάστευση. Εκτός από μια σωστή διάπλαση και επαγγελματικά προσόντα, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η νοημοσύνη, είμαι υπέρ των τεστ νοημοσύνης». Με πολύ πιο ωμό τρόπο ο Τίλο Σαραζίν , μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, είχε δηλώσει πρόσφατως ότι οι μετανάστες είναι: «πιο ηλίθιοι, με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και απειλούν να μειώσουν τον μέσο δείκτη νοημοσύνης της χώρας».

Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν κατηγορηματική, με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου Κρίστοφ Στέγκμανς να δηλώνει ότι η πρόταση αυτή είναι «παράλογη», «μεροληπτική» και «δεν δείχνει κάποια ιδιαίτερη νοημοσύνη εκ μέρους των Γερμανών. Το να ισχυρίζεται κάποιος ότι οι μετανάστες είναι ανόητοι συνιστά σαφώς διάκριση.», ενώ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης πήραν θέση κατά της πρότασης αυτής. Εμείς ας ελπίσουμε πως οι ακραίες αυτές απόψεις θα βρουν αντιμέτωπα τα δημοκρατικά αισθήματα των ανθρώπων και δεν θα έχουν απήχηση, τόσο στη Γερμανία όσο και στις υπόλοιπες πολιτισμένες χώρες.

by geon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ψάξε ψάξε ... δεν θα το βρεις ...