Καλωσήρθατε και καλή διαμονή!

Runs better at Mozilla Firefox

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

70 Χρόνια Από το ΟΧΙ



Εθνική γιορτή σήμερα καθώς είναι η επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ» της Ελλάδας στην Ιταλία. Γιορτή η οποία γιορτάστηκε με μαθητικές παρελάσεις σε πόλεις όλης της χώρας αλλά και την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Μια στρατιωτική παρέλαση η οποία έγινε χωρίς να συμμετέχουν σε αυτή τα άρματα του στρατού ούτε η αεροπορία λόγω της οικονομικής κρίσης. Ίσως είναι πολύ ακριβά τα καύσιμα για να κινούνται τα άρματα και τα αεροπλάνα ή ίσως να κοστίζει η συντήρηση τους για τις δυο φορές το χρόνο που χρησιμοποιούνται, αν γίνεται καθόλου συντήρηση. Το ναυτικό εκπροσωπήθηκε από ναύτες και αξιωματικούς που περπατούσαν καθώς δεν χωρούσαν τα καράβια στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. Την παρέλαση παρακολούθησε και ο διοικητής του Γ.Ε.Α. αν και δεν συμμετείχε κάποιο σώμα της αεροπορίας ούτε πεζικώς.

Και μια εθνική εορτή κατά την οποία ανέβηκαν πάλι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ. στο βράχο της Ακρόπολης και ανάρτησαν πανό που έγραφε: «ΟΧΙ στις απολύσεις». Ευτυχώς που δεν είχαμε καινούρια επεισόδια και εντάσεις σήμερα, όπως στην προηγούμενη κατάληψη της Ακρόπολης από συμβασιούχους με την παρεκτροπή της αστυνομίας. Οι συμβασιούχοι κατέβηκαν μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα.



Μας θυμίζουν ότι 70 χρόνια μετά το «έπος του ‘40» και η Ελλάδα κινδυνεύει πάλι, σε οικονομικό επίπεδο όμως. Αναρωτιέμαι αν περάσουμε και αυτή τη κρίση θα το ονομάσουν «έπος» οι επόμενες γενιές και θα μνημονεύουν τον Γ.Α.Παπανδρέου ως ηρωική μορφή, όπως κάνουμε εμείς για τον δικτάτορα Ι.Μεταξά (Ίσως δεν πρέπει να χρησιμοποιώ την λέξη «μνημονεύουν» καθώς συγγενεύει με μια άλλη λέξη που μας βασανίζει τελευταία).

Σημαιοστολισμένη ήταν η Θεσσαλονίκη καθώς ήταν τριπλή γι’ αυτήν η γιορτή σήμερα, Εθνική εορτή - Γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου – Επέτειος από την απελευθέρωσή της το 1912. Χρόνια πολλά λοιπόν και του χρόνου!

by geon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ψάξε ψάξε ... δεν θα το βρεις ...