Καλωσήρθατε και καλή διαμονή!

Runs better at Mozilla Firefox

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Πρώτη Κυριακή των Εκλογών 2010

Επιτέλους πέρασε η πρώτη Κυριακή των εκλογών, καθώς και το μεγαλύτερο άγχος: θα πάμε τελικά σε τρίτο γύρο (βουλευτικές εκλογές) ή θα μείνουμε στους δύο;
Φυσικά δεν έλειψαν τα περίεργα φαινόμενα. Για παράδειγμα σε τέσσερις δήμους υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος, ο οποίος εκλέχτηκε βέβαια σε κάθε περίπτωση με το 100% των ψήφων.

Οι δήμοι αυτοί ήταν:
Δήμος Αγαθονησίου, με δήμαρχο τον Βαγγέλη Κόττορο
Δήμος Αγ. Ευστρατίου, με δήμαρχο τον Χαράλαμπο Μακρή
Δήμος Γαύδου, με δήμαρχο τον Ευστράτιο Λαμπάκη
Δήμος Σύμης, με δήμαρχο τον Λευτέρη Παπακαλοδούκα

Στον Δήμο Ζαχάρως, περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προηγείται ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως κ. Πανταζής Χρονόπουλος ο οποίος τελεί εν αργία λόγω επανειλημμένων καταδικών του σε δίκες για πλήθος σοβαρών αδικημάτων, όπως «για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στον δήμο», «για παράνομες προσλήψεις στα ΚΕΠ» και «για απιστία σε βάρος του δημοσίου και παράβαση του νόμου περί καταχραστών», ενώ διενεργείται και εις βάρος του έρευνα για απειλές και άσκοπους πυροβολισμούς. Ακόμα και αν εκλεγεί θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε αργία μέχρι να ανατραπεί δικαστικά η απόφαση που τον έθεσε σε αργία.

Στον Νομό Ευρυτανίας ένας δικηγόρος δεν μπορούσε να βρει ένα ορεινό χωριό, όπου ήταν δικαστικός αντιπρόσωπος. Χάθηκε στους δρόμους της περιοχής και μέχρι να εντοπίσει το χωριό και το εκλογικό κέντρο πέρασαν δύο ώρες. Οι κάλπες στο ορεινό χωριό της Ευρυτανίας άνοιξαν στις 9.00 το πρωί.
Ενώ στον Δήμο Αγίου Γεωργίου ένας άλλος δικαστικός αντιπρόσωπος ξέχασε τη σφραγίδα του, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κλείσει το εκλογικό κέντρο, να επιστρέψει στο σπίτι του, για να πάρει την σφραγίδα, και εν συνεχεία να ανοίξει πάλι το εκλογικό κέντρο.
Θύμα ληστείας έπεσε στα Πατήσια ο δικαστικός αντιπρόσωπος που είχε αναλάβει το 1150 εκλογικό τμήμα. Καθώς πήγαινε στο εκλογικό τμήμα, τον ακινητοποίησε άγνωστος και του απέσπασε την τσάντα, όπου μεταξύ άλλων ειδών, βρίσκονταν και τα κλειδιά της κάλπης. Τη λύση έδωσε η αστυνομία που άνοιξε την κάλπη με εφεδρικά κλειδιά, με καθυστέρηση όμως μιάμισης ώρας.

Στην Αμαλιάδα –α ρε πατρίδα- του Νομού Ηλείας (περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος), στο 90% των εκλογικών τμημάτων η προσέλευση της εφορευτικής επιτροπής περιορίζεται στο ένα, δύο ή κανένα μέλος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθυστερήσεις και προβλήματα στην εκλογική διαδικασία (και στο άλλο 10% μη νομίζετε ότι πήγαν όλοι).

Το πιο ωραίο όμως ήταν πως το αποτέλεσμα των εκλογών τους ευχαρίστησε όλους.
Το ΠΑΣΟΚ έκρινε πως ο λαός ενέκρινε την πολιτική του (μεταφράζοντας όπως ήθελε την αποχή του 39%, την πτώση των ποσοστών του και το κλείσιμο της διαφοράς με την ΝΔ).
Η ΝΔ έκρινε πως έγινε ολική επαναφορά της εμπιστοσύνης του κόσμου προς αυτή και πως βγήκε κερδισμένη από το αποτέλεσμα (αν και στις περισσότερες περιφέρειες και σε πολλούς δήμους έπεσαν τα ποσοστά της).
Το ΛΆΟΣ έκρινε πως δεν έχασε κάτι αφού κρατήθηκε στα ποσοστά του (αν και όσους δήμαρχους έχει πιθανότητες να εκλέξει είναι με συνεργασία με τη ΝΔ).
Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ευχαριστημένος (αφού δεν διαλύθηκε ακόμα), ενώ αθροιστικά τα ποσοστά της αριστεράς είναι αρκετά καλά.
Μόνο το ΚΚΕ θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένο αφού οι ψηφοφόροι που ψήφισαν Λαϊκή Συσπείρωση αυξήθηκαν εντυπωσιακά! Ωστόσο το ΚΚΕ πιθανότατα δεν θα εκλέξει κάποιον δήμαρχο αφού ο μόνος υποψήφιός του που πέρασε στον δεύτερο γύρο είναι ο κ. Θ. Κοτσαμπάς στον Δήμο Πετρούπολης, ο οποίος είναι δεύτερος με 9% διαφορά από τον πρώτο κ. Σ. Βλάχο(που είναι επίσης αριστερός).



Δυστυχώς δεν έλειψε και η λυπηρή πλευρά των εκλογών καθώς ο υποψήφιος για το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Γ. Αποστολάκης. Ο εκλιπών ήταν εν ενεργεία δήμαρχος της Ν. Φιλαδέλφειας και προηγούταν στο νέο δήμο με 33,5%. Έπαθε ανακοπή καρδιάς καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητό του και διακομίστηκε στο «Αγία Όλγα» όπου εξέπνευσε.
Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

by geon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ψάξε ψάξε ... δεν θα το βρεις ...