Καλωσήρθατε και καλή διαμονή!

Runs better at Mozilla Firefox

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Διαφήμιση Μαριχουάνα στην Αμερική!



Ένα πρωτάκουστο γεγονός εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες στη καλιφορνέζικη τηλεόραση. Πριν από μερικές ημέρες, στο κανάλι KTXL του Σακραμέντο έκανε την εμφάνισή του το πρώτο διαφημιστικό σποτάκι για τη μαριχουάνα, φυσικά τη φαρμακευτική μαριχουάνα.
Πρωτάκουστο αλλά αυτή την εποχή που οι διαφημίσεις είναι σχετικώς σπάνιες, πάσα προσφορά γίνεται δεκτή. Έτσι σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι του καναλιού (για την ακρίβεια δεν το σκέφτηκαν καθόλου, όπως ομολόγησαν και οι ίδιοι) και είπαν το «ναι» στην εταιρεία «CannaCare», έναν οργανισμό παροχής φαρμακευτικής μαριχουάνας, με περισσότερους από 5.000 πελάτες στην περιοχή της Βόρειας Καλιφόρνιας.

Το σποτ πάντως δεν είναι προκλητικό στα 30 δευτερόλεπτα της διάρκειάς του. Αντί να δείχνει τίποτε μυστήριους τύπους με βλέμμα γλαρό, παρουσιάζει μια σειρά από ασθενείς που έχουν βρει ανακούφιση μέσω της φαρμακευτικής μαριχουάνας. Και προστίθεται στο σχετικό σούπερ ότι η φαρμακευτική μαριχουάνα μπορεί να βοηθήσει όσους υποφέρουν από διαβήτη, από υπέρταση, από AIDS, από ένα σωρό πράγματα τέλος πάντων. Ούτως ή άλλως, η λέξη «μαριχουάνα» δεν αναφέρεται ποτέ. Υπάρχει μόνο «κάνναβις» και τίποτε άλλο στο σποτάκι που θα προβάλλεται όλο τον Σεπτέμβριο (μπορεί και μετά, ποιος ξέρει;).

Εννοείται, βέβαια, ότι ξεσηκώθηκε μέγας θόρυβος και ότι έσκασαν μύτη στα τοκ σόου πολυάριθμοι γονείς που ανησυχούσαν για τα (καθηλωμένα μπροστά στην τηλεόραση...) παιδιά τους. Θέμα απαγόρευσης πάντως δεν τίθεται, μια και η φαρμακευτική μαριχουάνα όχι μόνο είναι νόμιμη σε όλη την Καλιφόρνια από το 1996, αλλά προσφέρει και έσοδα στον προϋπολογισμό της πολιτείας. Η οποία πολιτεία τόσο πολύ υποφέρει από τα κάθε είδους ελλείμματα, ώστε κατεβάζει σε δημοψήφισμα τον προσεχή Νοέμβριο πρόταση για πλήρη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, φαρμακευτικής και μη. Λέγεται ότι οι φόροι θα ανακουφίσουν τα μάλλον άδεια χρηματοκιβώτια του κυβερνήτη Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ...

Από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»

Μαστουρωμένοι όλου του κόσμου διαφημιστείτε!!!

by geon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ψάξε ψάξε ... δεν θα το βρεις ...