Καλωσήρθατε και καλή διαμονή!

Runs better at Mozilla Firefox

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ!

Η «Παρασκευή της Αποχώρησης» είναι γεγονός. Όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Ομάρ Σουλεϊμάν: «Ο πρόεδρος Μουμπάρακ εγκατέλειψε την Προεδρία της χώρας». Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, την προσωρινή διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου. Ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Χουσεΐν Ταντάουι, είναι επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου το οποίο ανέλαβε σήμερα τον έλεγχο της διακυβέρνησης της χώρας μετά από τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του επί 30 χρόνια πρόεδρου της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ, έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές.

Χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη την Αίγυπτο έχουν ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς. Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο πρόκειται να καθαιρέσει την κυβέρνηση και τα δύο σώματα του Κοινοβουλίου.




Μερικοί από τους τίτλους των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων:
CNN: 'Egypt is free!' cheer Cairo protesters - "Η Αίγυπτος είναι ελεύθερη" φωνάζουν οι διαδηλωτές στο Κάιρο
BBC: Egypt's Mubarak resigns - Αίγυπτος, παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ
Reuters: End of Mubarak era as protests topple president - Το τέλος της εποχής Μουμπάρακ, οι διαδηλωτές έριξαν το καθεστώς
AlJazeera: Hosni Mubarak resigns as president - Ο χόσνι Μουμπάρακ παραιτήθηκε από πρόεδρος
Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο πρόκειται να καθαιρέσει την κυβέρνηση και τα δύο σώματα του Κοινοβουλίου.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι μετά την ανακοίνωση της παραίτησης Μουμπάρακ και την ανάθεση της διακυβέρνησης της χώρας στο ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο ζήτησαν από το στρατό να παραδώσει σύντομα την εξουσία σε πολιτική κυβέρνηση.

Έκκληση για "διαφανή, ειρηνική και ομαλή" μετάβαση απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν κι-Μουν. "Το εύρος και τη ταχύτητα της μετάβασης θα το αποφασίσει ο λαός της Αιγύπτου", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι.

Η κυβέρνηση της Ελβετίας αποφάσισε να "παγώσει" όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Μουμπάρακ και της οικογένειάς του

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τα τηλεοπτικά μέσα σχετικά με την παραίτηση του αιγύπτιου ομολόγου του Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε, αργά χθες το βράδυ ότι η μεταβίβαση των εξουσιών από τον πρόεδρο Μουμπάρακ ήταν " αναπόφευκτη " και υπογράμμισε την ανάγκη αποφυγής μιας άλλης μορφής δικτακτορίας στην Αίγυπτο.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ δήλωσε ότι εναπόκειται στον αιγυπτιακό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του.

Πηγή εφημερίδα ελευθεροτυπία – enet.gr

by geon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ψάξε ψάξε ... δεν θα το βρεις ...