ΣΟΤΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ - ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ
Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΟ
Οι 10 καλύτερες φωτογραφίες από προσαγωγές
Δευτέρα 31 Μαΐου 2010
Κυριακή 30 Μαΐου 2010
ΘΕΜΑ Γ
Διχογνωμία επικρατεί για το τρίτο θέμα των Πανελληνίων στην Πληροφορική.
Κατι το οποίο μπορείς να διαπιστώσει κανείς ΕΔΩ
Έχει κυκλοφορήσει ευρέως τις τελευταίες ημέρες η φήμη οτι οι εξεταστές δικαιούνται να κόψουν το πολύ 3/100 αν ο μαθητής το έχει λύσει σωστά με χρήση πίνακα.
Βέβαια τα αποτελεσματα θα δείξουν τι τελικά έγινε. Αν τυχόν κοπούν περισσότερες απο 10 μονάδες τότε αναμένεται μια τεράστια πτώση των βάσεων.
Κατι το οποίο μπορείς να διαπιστώσει κανείς ΕΔΩ
Έχει κυκλοφορήσει ευρέως τις τελευταίες ημέρες η φήμη οτι οι εξεταστές δικαιούνται να κόψουν το πολύ 3/100 αν ο μαθητής το έχει λύσει σωστά με χρήση πίνακα.
Βέβαια τα αποτελεσματα θα δείξουν τι τελικά έγινε. Αν τυχόν κοπούν περισσότερες απο 10 μονάδες τότε αναμένεται μια τεράστια πτώση των βάσεων.
Σάββατο 29 Μαΐου 2010
Συνέντευξη Τέν Κάτε
Ολόκληρη η συνέντευξη που παραχώρησε στην "Καθημερινή" και στον Χρήστο Κοντό.
-Κάποιοι ένιωσαν προδομένοι όταν πήγατε στο Κατάρ..."Είναι πολύ εύκολο και πολύ φτηνό να κρίνεις. Δεν ντρέπομαι ούτε κρύβομαι. Τα χρήματα ήταν πολλά, το συμβόλαιο απίστευτο. Από πότε είναι κακό να δουλεύεις για τα χρήματα, να εξασφαλίζεις το μέλλον των παιδιών σου; Εσύ νομίζεις ότι στα 55 σου θα έλεγες εύκολα «όχι» στα «Νέα της Βουλιαγμένης» αντί για την «Καθημερινή», αν τα χρήματα ήταν πολλά; Προτάσεις είχα και καλές. Είπα όμως να χαλαρώσω, να ζήσω την οικογένειά μου".
-Μαθαίνατε για τον Παναθηναϊκό;"Φυσικά. Δούλεψα σ' αυτό το κλαμπ 17 μήνες και σε αντίθεση με όσα πιστεύουν μερικοί, πάντα θα έχω καλά αισθήματα γι' αυτόν. Είμαι θετικός άνθρωπος. Στο τέλος της μέρας, παίρνω μαζί μου τις καλές αναμνήσεις".
-Άρα χαρήκατε το νταμπλ."Αλίμονο. Ο, τι κι αν λένε μερικοί, ήταν και δικό μου πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν είναι 50-50, ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν με πολύ κόπο καλά γυμνασμένος και δουλεμένος από εμένα για 17 μήνες. Οταν τον είδα 2-3 φορές στην TV, ήταν στα καλούπια που εγώ τον είχα στήσει".
-Πιστεύατε στον τίτλο;"Απολύτως. Ήμαστε πολύ καλύτεροι ενώ ο Ολυμπιακός είχε μεγάλα προβλήματα, άσχετα αν τα έκρυψε στην αρχή και δεν τα πλήρωσε. Ενα ματς τα άλλαξε όλα. Με την πρώτη ήττα ύστερα από δέκα μήνες, απόλυση. Η ήττα στο Καραϊσκάκη είχε να κάνει με την τεράστια πίεση και όχι με την ποιότητά μας. Δύσκολα πετυχαίνεις με πίεση, πιο εύκολα όταν είσαι χαλαρός. Και όλοι ήθελαν πάρα πολύ να νικήσουμε τον Ολυμπιακό".
-Όμως γι' αυτό σας κατηγορούν. Οτι στρεσάρατε υπερβολικά τους παίκτες."Δεν δημιούργησα εγώ τις καταστάσεις που συναντήσαμε εκεί. Ο πρόεδρος προκάλεσε δύο φορές τον Κόκκαλη. Ακόμα θυμάμαι το μεγάλο χαμόγελο του Κόκκαλη όταν βγήκε από το γραφείο του εισαγγελέα. Δεν κράτησα εγώ το πούλμαν δύο ώρες στον δρόμο, δεν δημιούργησα εγώ αυτήν την ατμόσφαιρα".
-Ήταν λάθος του κ. Πατέρα, δηλαδή;"Δεν δίνω αυτή τη συνέντευξη για να κατηγορήσω κάποιους. Αλλά οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Ναι, εδώ ο πρόεδρος έκανε μεγάλο λάθος. Κι εγώ κάνω λάθη. Σε 17 μήνες, φυσικά και έκανα λάθη".
-Τα σημαντικότερα;"Ίσως να πήρα κάποιες λάθος αποφάσεις, ίσως η αντίληψη των πραγμάτων, η προσαρμογή μου στη νοοτροπία σας, να έπρεπε να είναι πιο γρήγορη. Στην Ελλάδα θέλετε να έχετε εξουσία χωρίς να έχετε και την ευθύνη. Είναι πρόβλημα της κοινωνίας σας. Κι εμείς είχαμε πολλούς Έλληνες παίκτες, πολύ περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη «μεγάλη» ομάδα".
-Αυτό είναι καλό ή κακό;"Αγωνιστικά είναι καλό. Οι Έλληνες παίκτες όμως έχουν τη νοοτροπία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δεν είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης".
-Είναι αλήθεια ότι ήσαστε πιο κοντά στους ξένους παίκτες απ' όσο στους Έλληνες;"Είμαστε υποχρεωμένοι να κινούμαστε στο υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού. Οι Ελληνες παίκτες έχουν πρόβλημα να αποδεχθούν την κριτική, την ιεραρχία και τις ευθύνες. Δεν ακούν τους άλλους όταν προσπαθούν να τους πουν τα λάθη τους, για να γίνουν καλύτεροι. Είναι περήφανοι. Οι Ευρωπαίοι, αντίθετα, μαθαίνουν από τα λάθη τους. Παρ' όλα αυτά, δουλέψαμε σκληρά και παρουσιάσαμε μια καλοδουλεμένη ομάδα, με ελάχιστους τραυματισμούς. Δεν ήταν τυχαίο αυτό, αλλά καρπός σκληρής δουλειάς".
-Όταν σας φώναξε ο κ. Πατέρας, τι σας είπε;"Χω-ρί-ζου-με. Γέλασα. Ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Δεν μου εξήγησε το γιατί. Μόνο ότι ήταν απόφαση των άλλων μετόχων που τον πίεζαν. Μετά έμαθα ότι το αγνοούσαν".
-Δήλωσε ότι σας απέλυσε λόγω κακών σχέσεων με τους παίκτες."Είναι μεγάλο ψέμα. Στην Ελλάδα, όλοι μιλούν με τους δημοσιογράφους και θα είχαν μαθευτεί πράγματα. Διαβάσατε κάτι, με μόνο μία εξαίρεση;".
-Εννοείτε τον Γκούμα;"Όχι, δεν τσακώθηκα μ' αυτόν. Του είπα μόνο ότι δεν ήταν πια τόσο καλός για το επίπεδο του Παναθηναϊκού. Ο Γκούμας ήταν μεγάλος παίκτης. Παλαιότερα, όχι όταν τον είχα. Το ποδόσφαιρο είναι σκληρό. Πρέπει να βλέπεις το αύριο και όχι μόνο το χθες".
-Δεν ήταν όμως καλό το τέλος του. Μετά από 15 χρόνια, άξιζε κάτι καλύτερο."Βεβαίως το άξιζε και θα το είχε αν είχε αποδεχθεί το ρόλο του. Ποτέ δεν του είπα να φύγει, του είπα μόνο να αποδεχθεί έναν ρόλο λιγότερο σημαντικό απ' αυτόν που είχε συνηθίσει να έχει. Του είπα ότι θα παίζει πολύ λιγότερο και δεν το δεχόταν".
-Αλήθεια, πιστεύατε πως αυτός μίλαγε στους δημοσιογράφους;"Όχι, αυτό είναι ιστορία πια. Έχει περάσει ένας χρόνος. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι σέβομαι τον ποδοσφαιριστή Γκούμα, τον παίκτη που υπήρξε. Ως προπονητής έπρεπε να κοιτάξω μπροστά. Ανήκε σε μια γενιά που σε 13 χρόνια είχε πάρει ένα πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός τα άλλα 12. Τα γεγονότα δεν ψεύδονται. Τα γεγονότα είναι γεγονότα. Δεν μου άρεσε αυτή η εξέλιξη. Τον σεβόμουν ως αρχηγό, τον σεβόμουν ως παίκτη. Μα οι μέρες του ως ποδοσφαιριστής τελείωναν και κάποιος έπρεπε να του το πει. Οι άλλοι δεν είχαν τα κότσια, οπότε το έκανα εγώ. Δεν με πειράζει, είναι κομμάτι της δουλειάς μου".
-Μερικοί σας κατηγορούν ότι κάνατε πολιτική. "Μισώ την πολιτική. Αν κάτι φταίει για την κατάσταση της χώρας σας, είναι η πολιτική. Αν έκανα πολιτική, θα έπαιζαν ο Χριστοδουλόπουλος, ο Πετρόπουλος και όχι ο Βύντρα. Όλοι μέσα στο κλαμπ μου έλεγαν να τον πετάξω έξω γιατί δεν τον ήθελε ο κόσμος".
-Ο κ. Αντωνίου είπε ότι μαζί σας η ομάδα είχε πιάσει ταβάνι."Τι παραπάνω έκαναν χωρίς εμένα; Είχα μία ήττα σχεδόν σε ένα χρόνο και ο Νιόπλιας τρεις σε τρεις μήνες. Πόσους βαθμούς πήραν με εμένα και πόσους μετά; Μαζί μου ο Κατσουράνης έβαλε 8 γκολ. Πόσα μετά; Σε 1,5 χρόνο, έχασα δύο ντέρμπι. Νίκησα την ΑΕΚ τρεις φορές, ενώ είδατε πώς φέραμε τις δύο ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό. Τον ΠΑΟΚ, τον Αρη τους κερδίσαμε παντού. Πόσες νίκες είχε στα ντέρμπι ο κ. Νιόπλιας; Μη μου λέτε τέτοια, να μου λέτε γεγονότα. Ο Πατέρας ξέρει από καράβια, δεν ξέρει από ποδόσφαιρο. Αυτοί που είναι δίπλα του και του μιλάνε «ελληνικά» για ποδόσφαιρο, αυτοί είναι το πρόβλημα".
-Εννοείτε τον Αντωνίου;"Δέκα μέρες πριν απολυθώ, ο Αντωνίου είχε μίτινγκ με μερικούς Ελληνες παίκτες. Μου είπε πιο μετά ότι μίλησαν για τα μπόνους. Μα ελάτε τώρα... Δεν θέλω ποτέ μα ποτέ στη ζωή μου να ανταλλάξω ούτε μία κουβέντα με τον Αντωνίου. Τη μέρα που απολύθηκα μου είπε ότι δεν ήξερε τίποτα και ότι θα με πάρει τηλέφωνο. Το τηλέφωνό μου δεν κτύπησε ποτέ. Συνεργάτες για 17 μήνες και ούτε ένα τηλεφώνημα. Σε άλλους ήξερε να τηλεφωνεί".
-Σε ποιους εννοείτε;"Ελληνικά δεν ξέρω αλλά κόβει το μάτι μου, καταλαβαίνω. Ο Αντωνίου έλεγε τα πάντα σε δύο εφημερίδες, τη Sportday και την Εξέδρα, για να εξασφαλίσει την εύνοιά τους. Εκεί ήξερε να τηλεφωνεί...".
-Πολλοί παίκτες είπαν ότι αν μένατε, ίσως να χανόταν ο τίτλος."Μην ξαναλέω τα ίδια. Ακούστε, δεν είμαι εδώ για να κατηγορήσω τον Νιόπλια. Είναι καλός άνθρωπος, ίσως και σπουδαίος προπονητής, δεν ξέρω. Έκανε καλή δουλειά γιατί πήρε το νταμπλ αλλά οι 33 πόντοι που βρήκε από εμένα, τον βοήθησαν πολύ και όφειλε να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό για τη δουλειά μου".
-Το μόνο παράπονο που έκανε δημόσια είναι ότι δεν βρήκε αρχεία της προπόνησης."Γιατί να τα βρει; Όλα ήταν γραμμένα και προετοιμασμένα αλλά ήταν η δικιά μου προπόνηση και τα πήρα μαζί μου. Ούτε εγώ βρήκα τα αρχεία του Πεσέιρο αλλά και να τα έβρισκα, θα τα έσκιζα γιατί ήταν το πρόγραμμα του Πεσέιρο. Εγώ δουλεύω με το πρόγραμμα του Τεν Κάτε. Ο Νιόπλιας να δουλέψει με το πρόγραμμα του Νιόπλια".
-Είστε θυμωμένος ή θλιμμένος;"Απογοητευμένος είναι η σωστή λέξη. Μου στέρησαν δύο τίτλους που τους δούλεψα και τους άξιζα. Έπρεπε να γράφουν το όνομά μου και γράφουν άλλο. Αυτό μόνο, τίποτε άλλο".
-Έφτασε, νομίζετε, η ώρα του Παναθηναϊκού να κυριαρχήσει;"Με το που ήλθα, είδα στην πρώτη σελίδα μιας εφημερίδας φωτογραφίες του Βαρδινογιάννη, του Πατέρα, του Γιαννακόπουλου και του γιού του. Χαζός δεν είμαι. Κατάλαβα αμέσως πως πάλι έχουμε πόλεμο. Πώς να κυριαρχήσεις έτσι; Χωρίς σταθερότητα πώς; Πόσους προπονητές έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια; Μπορούν να τους μετρήσουν; Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι πρέπει να κοιτάει το δικό του δρόμο και όχι τι κάνει ο Ολυμπιακός".
-Πιστεύετε ότι έχει κόμπλεξ;"Βεβαίως και είναι φυσιολογικό αυτό όταν έχεις ένα πρωτάθλημα και ο άλλος δώδεκα. Αλλά οφείλεις να το ξεπεράσεις γιατί κάθε χρονιά θα μεγαλώνει η πίεση. Πρέπει να συγκεντρώνεσαι στους στόχους σου. Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Το πρωτάθλημα, να βελτιώνεις το παιχνίδι σου, να είσαι στο Τσάμπιονς Λιγκ το Φλεβάρη και όχι να λες ότι θα το κερδίσεις. Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν θα κερδίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο".
-Το «ποτέ» ακούγεται βαρύ για μια ομάδα που έχει παίξει έναν τελικό και δύο ημιτελικούς."Το ποτέ σημαίνει ποτέ. Πριν πόσα χρόνια τα έκανε αυτά; Είναι πια θέμα χρημάτων. Τα μεγαλύτερα μπάτζετ εγγυώνται καλύτερους παίκτες και προπονητές, μεγαλύτερες δυνατότητες. Μία καλύτερη ομάδα γίνεται να την κερδίσεις, όπως εμείς κερδίσαμε την Ίντερ. Αλλά μετά έπρεπε να κερδίσουμε και τη Βιγιαρεάλ, και μετά την Αρσεναλ, την Τσέλσι και τη Μπαρτσελόνα. Είναι αδύνατον. Τι είναι ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη; 27ος; Άντε να πάει 20ος. Ποιος είναι ο 20ος στην Ελλάδα; Ο Πανσερραϊκός ίσως; Μπορεί να νικήσει μια φορά τον Παναθηναϊκό όπως τον νίκησε πέρυσι, αλλά πρωτάθλημα δεν θα πάρει. Ποτέ...".
-Έτσι λέγαμε και στο Euro αλλά το πήρε η Ελλάδα..."Όλοι οι Έλληνες Θεοί ήταν μαζί σας στην Πορτογαλία. Αυτά συμβαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια".
-Αν πηγαίνατε σε μια «τοπ» ευρωπαϊκή ομάδα, θα παίρνατε παίκτες του Παναθηναϊκού;"Μόνον έναν: τον Βύντρα. Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι δεν έχει καταλάβει ακόμα πόσο καλός παίκτης είναι. Ακατανόητο να είναι το μαύρο πρόβατο. Μπορεί να παίξει δεξί και αριστερό μπακ, δεξί και αριστερό στόπερ, είναι γρήγορος, καλός στο ψηλό παιχνίδι, πολύ καλός τεχνικά για αμυντικό, καλός στην τακτική. Τι άλλο να ζητήσεις; Για να παίζει συνέχεια καλά με τόσο άδικη κριτική, είναι πολύ δυνατός και στο μυαλό".
-Δεν θα παίρνατε τον Νίνη;"Το πρόβλημά του Νίνη είναι η νοοτροπία του και φταίει ο περίγυρός του. Όποτε κάνει ένα καλό παιχνίδι «είσαι ο καλύτερος, ο πρώτος, σε θέλει η Μάντσεστερ». Να είσαι ο καλύτερος σε ένα ματς είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να είσαι ο καλύτερος σε πολλά. Είναι προικισμένος παίκτης αλλά θέλει διάρκεια. Πολλή δουλειά ακόμα. Μόνο αν είναι για τρία χρόνια ο καλύτερος του Παναθηναϊκού θα παίξει σε μεγάλη ξένη ομάδα. Τώρα δεν είναι έτοιμος ούτε για την ενδεκάδα. Ο Νίνης χρωστάει πολλά στο ολλανδικό τιμ. Δουλέψαμε πολύ για να τον βελτιώσουμε, κάναμε ό,τι καλύτερο. Οι άνθρωποι όμως ξεχνούν εύκολα...".
-Ο Σιμάο δεν είναι έτοιμος; "Όχι ακόμα. Έχει τρομερά αθλητικά προσόντα, είναι σούπερ στο να κερδίζει τη μπάλα αλλά θέλει δουλειά για να μάθει τι να την κάνει μόλις την πάρει. Έχει τη νοοτροπία νικητή και όλες οι ομάδες θέλουν έναν παίκτη σαν κι αυτόν, αλλά πρέπει να βελτιωθεί πολύ στην τεχνική για να παίξει σε τοπ επίπεδο".
-Η γνώμη σας για τον Σισέ;"Ο Τζιμπρίλ δεν είναι ο καλύτερος στην τεχνική αλλά έχει φανταστικά τελειώματα. Είναι εκπληκτικός άνθρωπος, ένα ξεχωριστό πλάσμα. Είναι ακραίος στη ζωή του, ακραίος με τα τατουάζ του, ακραίος με τα αυτοκίνητα του. Το καθένα τους είναι κάτι ξεχωριστό, όπως ξεχωριστός είναι και ο ίδιος. Μου πήρε χρόνο να τον καταλάβω. Ακόμα κι αν κάποιες φορές χρειάστηκε να του φωνάξω, το αποδέχθηκε. Είναι φανταστικός επαγγελματίας".
-Ο Λέτο;"Είναι προικισμένος, μπορεί όμως να βρεθεί σε σύγχυση εξαιτίας του περίγυρού του γιατί είναι ευάλωτος χαρακτήρας. Είναι ιδιαίτερος, όπως σχεδόν όλοι οι αριστεροί ακραίοι. Ξεκίνησε φανταστικά αλλά έκανε κοιλιά επειδή είχε πάρει πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και είχε μείνει από νωρίς χωρίς σοβαρή προπόνηση. Είναι ακόμα νέος. Μην έχετε μεγάλες προσδοκίες από νεαρούς παίκτες, δώστε τους χρόνο. Με τον Λέτο έκανα λάθος που ρίσκαρα τη συμμετοχή του στο Καραϊσκάκη. Ήθελε πάρα πολύ να παίξει αλλά ήταν με σπασμένο δάκτυλο, ανέτοιμος. Λάθος έκανα και με τη χρησιμοποίηση του Σεϊταρίδη σ’ αυτό το ματς. Αυτός ήταν γενικώς ανέτοιμος".
-Σας κατηγορούν ότι ο Γιούρκας έπαιζε αν και ανέτοιμος, για να δικαιολογηθεί μια ακριβή μεταγραφή."Μα δεν ήταν ακριβή. Μόλις 250 χιλ. στοίχισε".
-Όχι, μετά από μόλις πέντε ματς έπαιρνε μπόνους άλλα 400 χιλ. ευρώ."Δεν το ξέρω αυτό. Αν το ήξερα, θα έλεγα όχι. Καλός παίκτης, τον θυμόμουν από την Ισπανία, όμως είναι πολλά τόσα λεφτά για κάποιον που είχε να παίξει σοβαρό ποδόσφαιρο δύο χρόνια. Αργότερα έμαθα πως τον είχε κόψει η Κολωνία στις ιατρικές εξετάσεις. Τον πήραμε την τελευταία μέρα. Όπως μου είχε πει ο κ. Πατέρας τον πήραμε σχεδόν τζάμπα γιατί είχε μεσολαβήσει ο κ. Πιλάβιος για να βρει ομάδα ενόψει Μουντιάλ. Με 250 χιλ. άξιζε, με 650 χιλ. όχι".
-Ζιλμπέρτο Σίλβα;"Είναι μοναχικός τύπος. Αδιαμφισβήτητα παίκτης ποιότητας, ίσως όμως ο Παναθηναϊκός να ήθελε κάτι άλλο. Κατά ένα τρόπο στέρησε χρόνο από τον Σιμάο που είναι νέος και πρέπει να παίζει περισσότερο. Στην επικοινωνία με τους συμπαίκτες του θα περίμενα κάτι περισσότερο, αλλά είναι δύσκολο να είσαι ηγέτης σε μια ξένη χώρα, μιλώντας μια ξένη γλώσσα".
-Σαλπιγγίδης;"Δεν είναι εξαιρετικά προικισμένος, βάζει όμως 10-15 γκολ και είναι σημαντικός στην ομάδα. Θα ήθελα έναν πιο ταλαντούχο παίκτη στη θέση του. Παρότι δεν είναι η θέση του δεξιά, προσαρμόστηκε γρήγορα. Είναι ο απόλυτα ομαδικός παίκτης. Το στιλ του ΠΑΟΚ, του ταιριάζει καλύτερα".
-Γκαλίνοβιτς; (Μεγάλη παύση). "Είναι ένα ιδιωτικό θέμα και δεν θα ήθελα να μιλήσω. Τον σέβομαι πολύ".
-Ξέρουμε για το παιδί του..."Το πρόβλημα αυτό τον επηρέασε αφάνταστα. Ο κόσμος δεν τον βοήθησε καθόλου. Ήταν θλιβερές αυτές οι αποδοκιμασίες. Κρίμα. Τον προηγούμενο χρόνο έκανε πολύ καλή χρονιά. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας".
-Τζόρβας;"Πολύ καλός στη γραμμή με εκπληκτικά ρεφλέξ, αλλά όχι τόσο καλός μακριά από τα δοκάρια του. Γι' αυτό δεν είναι γκολκίπερ υψηλού επιπέδου. Δουλεύει σκληρά αλλά είναι μεγάλος πια για να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Ήταν δεύτερος μέχρι τα 27-28 του και έμεινε πίσω".
-Καραγκούνης;"Κάνει τα πάντα για να κερδίσει κι αυτό ενίοτε είναι... πρόβλημα. Χίλιες φορές του είπα να μη βουτάει γιατί εκνευρίζει τους διαιτητές και δεν μας δίνουν ούτε αυτά που είναι. Είναι πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας και καλός παίκτης. Θα τον ήθελα πέντε χρόνια νεώτερο".
-Κατσουράνης;"Μαζί με τον Καραγκούνη είναι οι τυπικοί Έλληνες παίκτες. Θέλουν να τα ελέγχουν όλα. Ποιος μπαίνει, ποιος βγαίνει, τα πάντα. Πρέπει να αποδεχτούν ότι καμιά φορά έρχονται στην ομάδα μεγαλύτεροι παίκτες απ' αυτούς. Δε γίνεται μια ζωή να απαιτούν, πρέπει και να δίνουν. Αγωνιστικά, δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι η θέση του Κατσουράνη . Ίσως πίσω από τον επιθετικό να του ταιριάζει καλύτερα".
-Σας έμεινε κάποιος φίλος από την Ελλάδα;"Στην Ελλάδα έκανα μόνο έναν φίλο, τον Στράτο (σ.σ Στράτος Σωπήλης, επιχειρηματίας και παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού). Στην Ελλάδα ο κόσμος λέει πολύ γρήγορα «φίλε μου». Όταν τα φώτα πέφτουν πάνω σου, όλοι θέλουν να είναι δίπλα σου. Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα και εδώ μου στάθηκε μόνο ο Στράτος".
-Περί δυσκολιών: "Μου έλειψαν στην αρχή τα γκολ του Σισέ μέχρι να προσαρμοστεί, ενώ έπρεπε να φτιάξω ενδεκάδα με πέντε νέους παίκτες. Απλό το νομίζετε;".
Περί στόχων: "Οι οδηγίες από το κλαμπ ήταν ξεκάθαρες: πάρε το πρωτάθλημα, τίποτε άλλο. Οι στόχοι πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και ρεαλιστικοί. Τίτλοι στην Ελλάδα και ένα καλό πλασάρισμα στην Ευρώπη".
Περί δυναστείας: "Είναι εύκολο να πεις ότι θα παίρνω το πρωτάθλημα για τα επόμενα Χ χρόνια, αλλά δεν είναι σωστό. Πρέπει να πηγαίνεις βήμα - βήμα. Τα μεγάλα λόγια μόνο έξτρα πίεση προσθέτουν. Κι αυτό δεν είναι δίκαιο".
Περί οικονομικής κρίσης: "Θα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Μόνο αν φτιάξει ο Παναθηναϊκός το δικό του γήπεδο μπορεί να εκτοξευθεί αλλά και πάλι οι διαφορές θα είναι μεγάλες με τα κυρίαρχα ευρωπαϊκά κλαμπ".
Περί μπάτζετ: "Του Παναθηναϊκού είναι 60 εκατ. ευρώ, δηλαδή 40 εκατ. πραγματικό γιατί φουσκώνουν κάποια πράγματα στην Ελλάδα. Πώς να ανταγωνιστεί ομάδες των 250 και 300 εκατ. ευρώ; Το ίδιο ισχύει και για τις ολλανδικές ομάδες. Ούτε αυτές μπορούν πλέον".
Περί διαδοχής του Ρεχάγκελ: "Δεν το έχω σκεφτεί αλλά τώρα που το σκέφτομαι, θα πω όχι. Ποιος μπορεί να πετύχει κάτι περισσότερο από τον Ρεχάγκελ; Και πως είναι δυνατόν να έχει πετύχει ο Ρεχάγκελ τόσα πράγματα και εσείς να τον αμφισβητείτε; Όχι, σίγουρα θα έλεγα όχι".
-Κάποιοι ένιωσαν προδομένοι όταν πήγατε στο Κατάρ..."Είναι πολύ εύκολο και πολύ φτηνό να κρίνεις. Δεν ντρέπομαι ούτε κρύβομαι. Τα χρήματα ήταν πολλά, το συμβόλαιο απίστευτο. Από πότε είναι κακό να δουλεύεις για τα χρήματα, να εξασφαλίζεις το μέλλον των παιδιών σου; Εσύ νομίζεις ότι στα 55 σου θα έλεγες εύκολα «όχι» στα «Νέα της Βουλιαγμένης» αντί για την «Καθημερινή», αν τα χρήματα ήταν πολλά; Προτάσεις είχα και καλές. Είπα όμως να χαλαρώσω, να ζήσω την οικογένειά μου".
-Μαθαίνατε για τον Παναθηναϊκό;"Φυσικά. Δούλεψα σ' αυτό το κλαμπ 17 μήνες και σε αντίθεση με όσα πιστεύουν μερικοί, πάντα θα έχω καλά αισθήματα γι' αυτόν. Είμαι θετικός άνθρωπος. Στο τέλος της μέρας, παίρνω μαζί μου τις καλές αναμνήσεις".
-Άρα χαρήκατε το νταμπλ."Αλίμονο. Ο, τι κι αν λένε μερικοί, ήταν και δικό μου πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν είναι 50-50, ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν με πολύ κόπο καλά γυμνασμένος και δουλεμένος από εμένα για 17 μήνες. Οταν τον είδα 2-3 φορές στην TV, ήταν στα καλούπια που εγώ τον είχα στήσει".
-Πιστεύατε στον τίτλο;"Απολύτως. Ήμαστε πολύ καλύτεροι ενώ ο Ολυμπιακός είχε μεγάλα προβλήματα, άσχετα αν τα έκρυψε στην αρχή και δεν τα πλήρωσε. Ενα ματς τα άλλαξε όλα. Με την πρώτη ήττα ύστερα από δέκα μήνες, απόλυση. Η ήττα στο Καραϊσκάκη είχε να κάνει με την τεράστια πίεση και όχι με την ποιότητά μας. Δύσκολα πετυχαίνεις με πίεση, πιο εύκολα όταν είσαι χαλαρός. Και όλοι ήθελαν πάρα πολύ να νικήσουμε τον Ολυμπιακό".
-Όμως γι' αυτό σας κατηγορούν. Οτι στρεσάρατε υπερβολικά τους παίκτες."Δεν δημιούργησα εγώ τις καταστάσεις που συναντήσαμε εκεί. Ο πρόεδρος προκάλεσε δύο φορές τον Κόκκαλη. Ακόμα θυμάμαι το μεγάλο χαμόγελο του Κόκκαλη όταν βγήκε από το γραφείο του εισαγγελέα. Δεν κράτησα εγώ το πούλμαν δύο ώρες στον δρόμο, δεν δημιούργησα εγώ αυτήν την ατμόσφαιρα".
-Ήταν λάθος του κ. Πατέρα, δηλαδή;"Δεν δίνω αυτή τη συνέντευξη για να κατηγορήσω κάποιους. Αλλά οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Ναι, εδώ ο πρόεδρος έκανε μεγάλο λάθος. Κι εγώ κάνω λάθη. Σε 17 μήνες, φυσικά και έκανα λάθη".
-Τα σημαντικότερα;"Ίσως να πήρα κάποιες λάθος αποφάσεις, ίσως η αντίληψη των πραγμάτων, η προσαρμογή μου στη νοοτροπία σας, να έπρεπε να είναι πιο γρήγορη. Στην Ελλάδα θέλετε να έχετε εξουσία χωρίς να έχετε και την ευθύνη. Είναι πρόβλημα της κοινωνίας σας. Κι εμείς είχαμε πολλούς Έλληνες παίκτες, πολύ περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη «μεγάλη» ομάδα".
-Αυτό είναι καλό ή κακό;"Αγωνιστικά είναι καλό. Οι Έλληνες παίκτες όμως έχουν τη νοοτροπία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δεν είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης".
-Είναι αλήθεια ότι ήσαστε πιο κοντά στους ξένους παίκτες απ' όσο στους Έλληνες;"Είμαστε υποχρεωμένοι να κινούμαστε στο υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού. Οι Ελληνες παίκτες έχουν πρόβλημα να αποδεχθούν την κριτική, την ιεραρχία και τις ευθύνες. Δεν ακούν τους άλλους όταν προσπαθούν να τους πουν τα λάθη τους, για να γίνουν καλύτεροι. Είναι περήφανοι. Οι Ευρωπαίοι, αντίθετα, μαθαίνουν από τα λάθη τους. Παρ' όλα αυτά, δουλέψαμε σκληρά και παρουσιάσαμε μια καλοδουλεμένη ομάδα, με ελάχιστους τραυματισμούς. Δεν ήταν τυχαίο αυτό, αλλά καρπός σκληρής δουλειάς".
-Όταν σας φώναξε ο κ. Πατέρας, τι σας είπε;"Χω-ρί-ζου-με. Γέλασα. Ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Δεν μου εξήγησε το γιατί. Μόνο ότι ήταν απόφαση των άλλων μετόχων που τον πίεζαν. Μετά έμαθα ότι το αγνοούσαν".
-Δήλωσε ότι σας απέλυσε λόγω κακών σχέσεων με τους παίκτες."Είναι μεγάλο ψέμα. Στην Ελλάδα, όλοι μιλούν με τους δημοσιογράφους και θα είχαν μαθευτεί πράγματα. Διαβάσατε κάτι, με μόνο μία εξαίρεση;".
-Εννοείτε τον Γκούμα;"Όχι, δεν τσακώθηκα μ' αυτόν. Του είπα μόνο ότι δεν ήταν πια τόσο καλός για το επίπεδο του Παναθηναϊκού. Ο Γκούμας ήταν μεγάλος παίκτης. Παλαιότερα, όχι όταν τον είχα. Το ποδόσφαιρο είναι σκληρό. Πρέπει να βλέπεις το αύριο και όχι μόνο το χθες".
-Δεν ήταν όμως καλό το τέλος του. Μετά από 15 χρόνια, άξιζε κάτι καλύτερο."Βεβαίως το άξιζε και θα το είχε αν είχε αποδεχθεί το ρόλο του. Ποτέ δεν του είπα να φύγει, του είπα μόνο να αποδεχθεί έναν ρόλο λιγότερο σημαντικό απ' αυτόν που είχε συνηθίσει να έχει. Του είπα ότι θα παίζει πολύ λιγότερο και δεν το δεχόταν".
-Αλήθεια, πιστεύατε πως αυτός μίλαγε στους δημοσιογράφους;"Όχι, αυτό είναι ιστορία πια. Έχει περάσει ένας χρόνος. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι σέβομαι τον ποδοσφαιριστή Γκούμα, τον παίκτη που υπήρξε. Ως προπονητής έπρεπε να κοιτάξω μπροστά. Ανήκε σε μια γενιά που σε 13 χρόνια είχε πάρει ένα πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός τα άλλα 12. Τα γεγονότα δεν ψεύδονται. Τα γεγονότα είναι γεγονότα. Δεν μου άρεσε αυτή η εξέλιξη. Τον σεβόμουν ως αρχηγό, τον σεβόμουν ως παίκτη. Μα οι μέρες του ως ποδοσφαιριστής τελείωναν και κάποιος έπρεπε να του το πει. Οι άλλοι δεν είχαν τα κότσια, οπότε το έκανα εγώ. Δεν με πειράζει, είναι κομμάτι της δουλειάς μου".
-Μερικοί σας κατηγορούν ότι κάνατε πολιτική. "Μισώ την πολιτική. Αν κάτι φταίει για την κατάσταση της χώρας σας, είναι η πολιτική. Αν έκανα πολιτική, θα έπαιζαν ο Χριστοδουλόπουλος, ο Πετρόπουλος και όχι ο Βύντρα. Όλοι μέσα στο κλαμπ μου έλεγαν να τον πετάξω έξω γιατί δεν τον ήθελε ο κόσμος".
-Ο κ. Αντωνίου είπε ότι μαζί σας η ομάδα είχε πιάσει ταβάνι."Τι παραπάνω έκαναν χωρίς εμένα; Είχα μία ήττα σχεδόν σε ένα χρόνο και ο Νιόπλιας τρεις σε τρεις μήνες. Πόσους βαθμούς πήραν με εμένα και πόσους μετά; Μαζί μου ο Κατσουράνης έβαλε 8 γκολ. Πόσα μετά; Σε 1,5 χρόνο, έχασα δύο ντέρμπι. Νίκησα την ΑΕΚ τρεις φορές, ενώ είδατε πώς φέραμε τις δύο ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό. Τον ΠΑΟΚ, τον Αρη τους κερδίσαμε παντού. Πόσες νίκες είχε στα ντέρμπι ο κ. Νιόπλιας; Μη μου λέτε τέτοια, να μου λέτε γεγονότα. Ο Πατέρας ξέρει από καράβια, δεν ξέρει από ποδόσφαιρο. Αυτοί που είναι δίπλα του και του μιλάνε «ελληνικά» για ποδόσφαιρο, αυτοί είναι το πρόβλημα".
-Εννοείτε τον Αντωνίου;"Δέκα μέρες πριν απολυθώ, ο Αντωνίου είχε μίτινγκ με μερικούς Ελληνες παίκτες. Μου είπε πιο μετά ότι μίλησαν για τα μπόνους. Μα ελάτε τώρα... Δεν θέλω ποτέ μα ποτέ στη ζωή μου να ανταλλάξω ούτε μία κουβέντα με τον Αντωνίου. Τη μέρα που απολύθηκα μου είπε ότι δεν ήξερε τίποτα και ότι θα με πάρει τηλέφωνο. Το τηλέφωνό μου δεν κτύπησε ποτέ. Συνεργάτες για 17 μήνες και ούτε ένα τηλεφώνημα. Σε άλλους ήξερε να τηλεφωνεί".
-Σε ποιους εννοείτε;"Ελληνικά δεν ξέρω αλλά κόβει το μάτι μου, καταλαβαίνω. Ο Αντωνίου έλεγε τα πάντα σε δύο εφημερίδες, τη Sportday και την Εξέδρα, για να εξασφαλίσει την εύνοιά τους. Εκεί ήξερε να τηλεφωνεί...".
-Πολλοί παίκτες είπαν ότι αν μένατε, ίσως να χανόταν ο τίτλος."Μην ξαναλέω τα ίδια. Ακούστε, δεν είμαι εδώ για να κατηγορήσω τον Νιόπλια. Είναι καλός άνθρωπος, ίσως και σπουδαίος προπονητής, δεν ξέρω. Έκανε καλή δουλειά γιατί πήρε το νταμπλ αλλά οι 33 πόντοι που βρήκε από εμένα, τον βοήθησαν πολύ και όφειλε να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό για τη δουλειά μου".
-Το μόνο παράπονο που έκανε δημόσια είναι ότι δεν βρήκε αρχεία της προπόνησης."Γιατί να τα βρει; Όλα ήταν γραμμένα και προετοιμασμένα αλλά ήταν η δικιά μου προπόνηση και τα πήρα μαζί μου. Ούτε εγώ βρήκα τα αρχεία του Πεσέιρο αλλά και να τα έβρισκα, θα τα έσκιζα γιατί ήταν το πρόγραμμα του Πεσέιρο. Εγώ δουλεύω με το πρόγραμμα του Τεν Κάτε. Ο Νιόπλιας να δουλέψει με το πρόγραμμα του Νιόπλια".
-Είστε θυμωμένος ή θλιμμένος;"Απογοητευμένος είναι η σωστή λέξη. Μου στέρησαν δύο τίτλους που τους δούλεψα και τους άξιζα. Έπρεπε να γράφουν το όνομά μου και γράφουν άλλο. Αυτό μόνο, τίποτε άλλο".
-Έφτασε, νομίζετε, η ώρα του Παναθηναϊκού να κυριαρχήσει;"Με το που ήλθα, είδα στην πρώτη σελίδα μιας εφημερίδας φωτογραφίες του Βαρδινογιάννη, του Πατέρα, του Γιαννακόπουλου και του γιού του. Χαζός δεν είμαι. Κατάλαβα αμέσως πως πάλι έχουμε πόλεμο. Πώς να κυριαρχήσεις έτσι; Χωρίς σταθερότητα πώς; Πόσους προπονητές έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια; Μπορούν να τους μετρήσουν; Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι πρέπει να κοιτάει το δικό του δρόμο και όχι τι κάνει ο Ολυμπιακός".
-Πιστεύετε ότι έχει κόμπλεξ;"Βεβαίως και είναι φυσιολογικό αυτό όταν έχεις ένα πρωτάθλημα και ο άλλος δώδεκα. Αλλά οφείλεις να το ξεπεράσεις γιατί κάθε χρονιά θα μεγαλώνει η πίεση. Πρέπει να συγκεντρώνεσαι στους στόχους σου. Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Το πρωτάθλημα, να βελτιώνεις το παιχνίδι σου, να είσαι στο Τσάμπιονς Λιγκ το Φλεβάρη και όχι να λες ότι θα το κερδίσεις. Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν θα κερδίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο".
-Το «ποτέ» ακούγεται βαρύ για μια ομάδα που έχει παίξει έναν τελικό και δύο ημιτελικούς."Το ποτέ σημαίνει ποτέ. Πριν πόσα χρόνια τα έκανε αυτά; Είναι πια θέμα χρημάτων. Τα μεγαλύτερα μπάτζετ εγγυώνται καλύτερους παίκτες και προπονητές, μεγαλύτερες δυνατότητες. Μία καλύτερη ομάδα γίνεται να την κερδίσεις, όπως εμείς κερδίσαμε την Ίντερ. Αλλά μετά έπρεπε να κερδίσουμε και τη Βιγιαρεάλ, και μετά την Αρσεναλ, την Τσέλσι και τη Μπαρτσελόνα. Είναι αδύνατον. Τι είναι ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη; 27ος; Άντε να πάει 20ος. Ποιος είναι ο 20ος στην Ελλάδα; Ο Πανσερραϊκός ίσως; Μπορεί να νικήσει μια φορά τον Παναθηναϊκό όπως τον νίκησε πέρυσι, αλλά πρωτάθλημα δεν θα πάρει. Ποτέ...".
-Έτσι λέγαμε και στο Euro αλλά το πήρε η Ελλάδα..."Όλοι οι Έλληνες Θεοί ήταν μαζί σας στην Πορτογαλία. Αυτά συμβαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια".
-Αν πηγαίνατε σε μια «τοπ» ευρωπαϊκή ομάδα, θα παίρνατε παίκτες του Παναθηναϊκού;"Μόνον έναν: τον Βύντρα. Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι δεν έχει καταλάβει ακόμα πόσο καλός παίκτης είναι. Ακατανόητο να είναι το μαύρο πρόβατο. Μπορεί να παίξει δεξί και αριστερό μπακ, δεξί και αριστερό στόπερ, είναι γρήγορος, καλός στο ψηλό παιχνίδι, πολύ καλός τεχνικά για αμυντικό, καλός στην τακτική. Τι άλλο να ζητήσεις; Για να παίζει συνέχεια καλά με τόσο άδικη κριτική, είναι πολύ δυνατός και στο μυαλό".
-Δεν θα παίρνατε τον Νίνη;"Το πρόβλημά του Νίνη είναι η νοοτροπία του και φταίει ο περίγυρός του. Όποτε κάνει ένα καλό παιχνίδι «είσαι ο καλύτερος, ο πρώτος, σε θέλει η Μάντσεστερ». Να είσαι ο καλύτερος σε ένα ματς είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να είσαι ο καλύτερος σε πολλά. Είναι προικισμένος παίκτης αλλά θέλει διάρκεια. Πολλή δουλειά ακόμα. Μόνο αν είναι για τρία χρόνια ο καλύτερος του Παναθηναϊκού θα παίξει σε μεγάλη ξένη ομάδα. Τώρα δεν είναι έτοιμος ούτε για την ενδεκάδα. Ο Νίνης χρωστάει πολλά στο ολλανδικό τιμ. Δουλέψαμε πολύ για να τον βελτιώσουμε, κάναμε ό,τι καλύτερο. Οι άνθρωποι όμως ξεχνούν εύκολα...".
-Ο Σιμάο δεν είναι έτοιμος; "Όχι ακόμα. Έχει τρομερά αθλητικά προσόντα, είναι σούπερ στο να κερδίζει τη μπάλα αλλά θέλει δουλειά για να μάθει τι να την κάνει μόλις την πάρει. Έχει τη νοοτροπία νικητή και όλες οι ομάδες θέλουν έναν παίκτη σαν κι αυτόν, αλλά πρέπει να βελτιωθεί πολύ στην τεχνική για να παίξει σε τοπ επίπεδο".
-Η γνώμη σας για τον Σισέ;"Ο Τζιμπρίλ δεν είναι ο καλύτερος στην τεχνική αλλά έχει φανταστικά τελειώματα. Είναι εκπληκτικός άνθρωπος, ένα ξεχωριστό πλάσμα. Είναι ακραίος στη ζωή του, ακραίος με τα τατουάζ του, ακραίος με τα αυτοκίνητα του. Το καθένα τους είναι κάτι ξεχωριστό, όπως ξεχωριστός είναι και ο ίδιος. Μου πήρε χρόνο να τον καταλάβω. Ακόμα κι αν κάποιες φορές χρειάστηκε να του φωνάξω, το αποδέχθηκε. Είναι φανταστικός επαγγελματίας".
-Ο Λέτο;"Είναι προικισμένος, μπορεί όμως να βρεθεί σε σύγχυση εξαιτίας του περίγυρού του γιατί είναι ευάλωτος χαρακτήρας. Είναι ιδιαίτερος, όπως σχεδόν όλοι οι αριστεροί ακραίοι. Ξεκίνησε φανταστικά αλλά έκανε κοιλιά επειδή είχε πάρει πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και είχε μείνει από νωρίς χωρίς σοβαρή προπόνηση. Είναι ακόμα νέος. Μην έχετε μεγάλες προσδοκίες από νεαρούς παίκτες, δώστε τους χρόνο. Με τον Λέτο έκανα λάθος που ρίσκαρα τη συμμετοχή του στο Καραϊσκάκη. Ήθελε πάρα πολύ να παίξει αλλά ήταν με σπασμένο δάκτυλο, ανέτοιμος. Λάθος έκανα και με τη χρησιμοποίηση του Σεϊταρίδη σ’ αυτό το ματς. Αυτός ήταν γενικώς ανέτοιμος".
-Σας κατηγορούν ότι ο Γιούρκας έπαιζε αν και ανέτοιμος, για να δικαιολογηθεί μια ακριβή μεταγραφή."Μα δεν ήταν ακριβή. Μόλις 250 χιλ. στοίχισε".
-Όχι, μετά από μόλις πέντε ματς έπαιρνε μπόνους άλλα 400 χιλ. ευρώ."Δεν το ξέρω αυτό. Αν το ήξερα, θα έλεγα όχι. Καλός παίκτης, τον θυμόμουν από την Ισπανία, όμως είναι πολλά τόσα λεφτά για κάποιον που είχε να παίξει σοβαρό ποδόσφαιρο δύο χρόνια. Αργότερα έμαθα πως τον είχε κόψει η Κολωνία στις ιατρικές εξετάσεις. Τον πήραμε την τελευταία μέρα. Όπως μου είχε πει ο κ. Πατέρας τον πήραμε σχεδόν τζάμπα γιατί είχε μεσολαβήσει ο κ. Πιλάβιος για να βρει ομάδα ενόψει Μουντιάλ. Με 250 χιλ. άξιζε, με 650 χιλ. όχι".
-Ζιλμπέρτο Σίλβα;"Είναι μοναχικός τύπος. Αδιαμφισβήτητα παίκτης ποιότητας, ίσως όμως ο Παναθηναϊκός να ήθελε κάτι άλλο. Κατά ένα τρόπο στέρησε χρόνο από τον Σιμάο που είναι νέος και πρέπει να παίζει περισσότερο. Στην επικοινωνία με τους συμπαίκτες του θα περίμενα κάτι περισσότερο, αλλά είναι δύσκολο να είσαι ηγέτης σε μια ξένη χώρα, μιλώντας μια ξένη γλώσσα".
-Σαλπιγγίδης;"Δεν είναι εξαιρετικά προικισμένος, βάζει όμως 10-15 γκολ και είναι σημαντικός στην ομάδα. Θα ήθελα έναν πιο ταλαντούχο παίκτη στη θέση του. Παρότι δεν είναι η θέση του δεξιά, προσαρμόστηκε γρήγορα. Είναι ο απόλυτα ομαδικός παίκτης. Το στιλ του ΠΑΟΚ, του ταιριάζει καλύτερα".
-Γκαλίνοβιτς; (Μεγάλη παύση). "Είναι ένα ιδιωτικό θέμα και δεν θα ήθελα να μιλήσω. Τον σέβομαι πολύ".
-Ξέρουμε για το παιδί του..."Το πρόβλημα αυτό τον επηρέασε αφάνταστα. Ο κόσμος δεν τον βοήθησε καθόλου. Ήταν θλιβερές αυτές οι αποδοκιμασίες. Κρίμα. Τον προηγούμενο χρόνο έκανε πολύ καλή χρονιά. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας".
-Τζόρβας;"Πολύ καλός στη γραμμή με εκπληκτικά ρεφλέξ, αλλά όχι τόσο καλός μακριά από τα δοκάρια του. Γι' αυτό δεν είναι γκολκίπερ υψηλού επιπέδου. Δουλεύει σκληρά αλλά είναι μεγάλος πια για να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Ήταν δεύτερος μέχρι τα 27-28 του και έμεινε πίσω".
-Καραγκούνης;"Κάνει τα πάντα για να κερδίσει κι αυτό ενίοτε είναι... πρόβλημα. Χίλιες φορές του είπα να μη βουτάει γιατί εκνευρίζει τους διαιτητές και δεν μας δίνουν ούτε αυτά που είναι. Είναι πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας και καλός παίκτης. Θα τον ήθελα πέντε χρόνια νεώτερο".
-Κατσουράνης;"Μαζί με τον Καραγκούνη είναι οι τυπικοί Έλληνες παίκτες. Θέλουν να τα ελέγχουν όλα. Ποιος μπαίνει, ποιος βγαίνει, τα πάντα. Πρέπει να αποδεχτούν ότι καμιά φορά έρχονται στην ομάδα μεγαλύτεροι παίκτες απ' αυτούς. Δε γίνεται μια ζωή να απαιτούν, πρέπει και να δίνουν. Αγωνιστικά, δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι η θέση του Κατσουράνη . Ίσως πίσω από τον επιθετικό να του ταιριάζει καλύτερα".
-Σας έμεινε κάποιος φίλος από την Ελλάδα;"Στην Ελλάδα έκανα μόνο έναν φίλο, τον Στράτο (σ.σ Στράτος Σωπήλης, επιχειρηματίας και παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού). Στην Ελλάδα ο κόσμος λέει πολύ γρήγορα «φίλε μου». Όταν τα φώτα πέφτουν πάνω σου, όλοι θέλουν να είναι δίπλα σου. Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα και εδώ μου στάθηκε μόνο ο Στράτος".
-Περί δυσκολιών: "Μου έλειψαν στην αρχή τα γκολ του Σισέ μέχρι να προσαρμοστεί, ενώ έπρεπε να φτιάξω ενδεκάδα με πέντε νέους παίκτες. Απλό το νομίζετε;".
Περί στόχων: "Οι οδηγίες από το κλαμπ ήταν ξεκάθαρες: πάρε το πρωτάθλημα, τίποτε άλλο. Οι στόχοι πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και ρεαλιστικοί. Τίτλοι στην Ελλάδα και ένα καλό πλασάρισμα στην Ευρώπη".
Περί δυναστείας: "Είναι εύκολο να πεις ότι θα παίρνω το πρωτάθλημα για τα επόμενα Χ χρόνια, αλλά δεν είναι σωστό. Πρέπει να πηγαίνεις βήμα - βήμα. Τα μεγάλα λόγια μόνο έξτρα πίεση προσθέτουν. Κι αυτό δεν είναι δίκαιο".
Περί οικονομικής κρίσης: "Θα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Μόνο αν φτιάξει ο Παναθηναϊκός το δικό του γήπεδο μπορεί να εκτοξευθεί αλλά και πάλι οι διαφορές θα είναι μεγάλες με τα κυρίαρχα ευρωπαϊκά κλαμπ".
Περί μπάτζετ: "Του Παναθηναϊκού είναι 60 εκατ. ευρώ, δηλαδή 40 εκατ. πραγματικό γιατί φουσκώνουν κάποια πράγματα στην Ελλάδα. Πώς να ανταγωνιστεί ομάδες των 250 και 300 εκατ. ευρώ; Το ίδιο ισχύει και για τις ολλανδικές ομάδες. Ούτε αυτές μπορούν πλέον".
Περί διαδοχής του Ρεχάγκελ: "Δεν το έχω σκεφτεί αλλά τώρα που το σκέφτομαι, θα πω όχι. Ποιος μπορεί να πετύχει κάτι περισσότερο από τον Ρεχάγκελ; Και πως είναι δυνατόν να έχει πετύχει ο Ρεχάγκελ τόσα πράγματα και εσείς να τον αμφισβητείτε; Όχι, σίγουρα θα έλεγα όχι".
Παρασκευή 28 Μαΐου 2010
Τετάρτη 26 Μαΐου 2010
Tο θέμα της έκθεσης είναι "ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ". Και ο μαθητής του Δημοτικού τότε, που σήμερα πλησιάζει τα 30, έγραψε (συντακτικό και ορθογραφία τα αφήνουμε, φυσικά, άθικτα):
"Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας. Εγώ τον χαρακτηρίζω σαν άμυαλο και κακόψυχο γιατί με τον στρατό του νίκησε τους τούρκους και έκανε την Αθήνα ελληνικά πόλη.Και τώρα οι Αθηναίοι μας βρίζουν Βούλγαρους και ένα σωρό άλλα. Αυτοί δεν μας εκτιμούν.Το 1982 που έπαιζε ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για το κύπελλο το τελικό - η ΑΕΚ αθηναικιά ομάδα - μέσα στην Καλογρέζα ο αγώνας άρχισε και ο ΠΑΟΚ έπαιζε τρομερό παιχνίδι. Και τότε όλοι οι Αθηναίοι φώναζαν Βούλγαροι και Βούλγαροι.Τότε ο Νικόλας διοργανωτής της κερκίδας 4 του ΠΑΟΚ κατέβασε την σημαιούλα της ΑΕΚ και την έβαλε φωτιά κι αμέσως φώναζαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ Χανούμια και πολλά άλλα συνθήματα.Οι παίκτες της ΑΕΚ χτύπησαν τους παίκτες μας και ο ΚΟΥΔΑΣ δεν μπορούσε να παίξει καλά και χάσαμε το παιχνίδι. Μετά τον αγώνα έγιναν φασαρίες. Σπάσανε 5.000 καρέκλες.Όταν παίζουμε στην έδρα της ΑΕΚ οι ΠΑΟΚτσήδες κάνουν κερκίδα και φωνάζουν υπέρ του ΠΑΟΚ ενώ όταν παίζουν στην έδρα μας δεν μπορεί να έρθει ούτε ένας. Όχι μόνο από την ΑΕΚ αλλά από όλες πς ομάδες. Όταν έρχονται οι αεκτσήδες με το τρένο δεν μπορούν να κατέβουν γιατί τους περιμένουν οι παοκτσήδες και θα φάνε ξύλο αν κατέβουν. Φέτος ξεσκίσαμε τον Ολυμπιακό με 4 -1. Το τέσσερα είναι συμβολικό νούμερο.Τέσσερα ονομάζεται η κερκίδα του ΠΑΟΚ. Εγιναν τα επεισόδια με τους αστυνομικούς αλλά η νίκη δεν αλλάζει. Και στο Αλκαζάρ χάσαμε από τη Λάρισα γιατί έγειναν φασαρίες, χτυπήθηκαν οι παίκτες μας και χάσαμε τον αγώνα ενώ προτού τις φασαρίες κερ-δούσαμε 1 – 0. Στο τέλος του αγώνα όμως έφαγαν ξύλο η λαρισινή και μας τιμώρησαν.Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν ΠΑΟΚΤΣΗΣ. Πίστευε στον ΠΑΟΚ και γι' αυτό έφτασε μέχρι τις ινδίες. Πρώτα πήγαινε ο δικέφαλος -το σήμα του ΠΑΟΚ και από πίσω ο Μέγας Αλέξανδρος.Ο Αλέξης τον είχε σαν θεό τους γι' αυτό τους νικούσε όλους και ο Αλέξανδρος πέθανε επιδή μια μέρα όταν ξύπνησε πρωί πρωί δεν είδε τον δικέφαλο αετό ψηλά στον ουρανό και τον έπιασε στεναχώρια μελαγχολία ενώ ο δικέφαλος αετός είχε έναν μικρό αγώνα με την ΑΕΚ.Πήγε έκανε τον αγώνα του την νίκησε 6 -1 και μετά γύρισε να συνεχίσει την σταδιοδρομία του με τον Μ. Αλέξανδρο τον πιο πιστό του σύντροφο αλλά δυστηχώς τον βρήκε νεκρό.Ο Μ. Αλέξανδρος με την γέννηση του έφερε και την λύτρωση των ΠΑΟΚτσήδων γιατί γεννήθηκε το 1926 ακριβώς την χρονιά που ιδρύθηκε ο ΠΑΟΚ.Η Αθήνα χρωστάει πολλά στην Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στον ΠΑΟΚ, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι η όμαδα του Θεού. Όταν κατεβεικε ο Χρίστος στη Θεσσαλονίκη ο Θεός του είπε "Πρόσεχε τον ΠΑΟΚ και τα μάτια σου".Γϊ αυτό όσοι πιστεύουν στον ΠΑΟΚ πάνε στον παράδεισο ΠΑΟΚ . Πανθεσσαλονικιός, Αθλητικός, Ομιλος, Κωνστανπνουπόλεος. ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί".
"Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας. Εγώ τον χαρακτηρίζω σαν άμυαλο και κακόψυχο γιατί με τον στρατό του νίκησε τους τούρκους και έκανε την Αθήνα ελληνικά πόλη.Και τώρα οι Αθηναίοι μας βρίζουν Βούλγαρους και ένα σωρό άλλα. Αυτοί δεν μας εκτιμούν.Το 1982 που έπαιζε ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για το κύπελλο το τελικό - η ΑΕΚ αθηναικιά ομάδα - μέσα στην Καλογρέζα ο αγώνας άρχισε και ο ΠΑΟΚ έπαιζε τρομερό παιχνίδι. Και τότε όλοι οι Αθηναίοι φώναζαν Βούλγαροι και Βούλγαροι.Τότε ο Νικόλας διοργανωτής της κερκίδας 4 του ΠΑΟΚ κατέβασε την σημαιούλα της ΑΕΚ και την έβαλε φωτιά κι αμέσως φώναζαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ Χανούμια και πολλά άλλα συνθήματα.Οι παίκτες της ΑΕΚ χτύπησαν τους παίκτες μας και ο ΚΟΥΔΑΣ δεν μπορούσε να παίξει καλά και χάσαμε το παιχνίδι. Μετά τον αγώνα έγιναν φασαρίες. Σπάσανε 5.000 καρέκλες.Όταν παίζουμε στην έδρα της ΑΕΚ οι ΠΑΟΚτσήδες κάνουν κερκίδα και φωνάζουν υπέρ του ΠΑΟΚ ενώ όταν παίζουν στην έδρα μας δεν μπορεί να έρθει ούτε ένας. Όχι μόνο από την ΑΕΚ αλλά από όλες πς ομάδες. Όταν έρχονται οι αεκτσήδες με το τρένο δεν μπορούν να κατέβουν γιατί τους περιμένουν οι παοκτσήδες και θα φάνε ξύλο αν κατέβουν. Φέτος ξεσκίσαμε τον Ολυμπιακό με 4 -1. Το τέσσερα είναι συμβολικό νούμερο.Τέσσερα ονομάζεται η κερκίδα του ΠΑΟΚ. Εγιναν τα επεισόδια με τους αστυνομικούς αλλά η νίκη δεν αλλάζει. Και στο Αλκαζάρ χάσαμε από τη Λάρισα γιατί έγειναν φασαρίες, χτυπήθηκαν οι παίκτες μας και χάσαμε τον αγώνα ενώ προτού τις φασαρίες κερ-δούσαμε 1 – 0. Στο τέλος του αγώνα όμως έφαγαν ξύλο η λαρισινή και μας τιμώρησαν.Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν ΠΑΟΚΤΣΗΣ. Πίστευε στον ΠΑΟΚ και γι' αυτό έφτασε μέχρι τις ινδίες. Πρώτα πήγαινε ο δικέφαλος -το σήμα του ΠΑΟΚ και από πίσω ο Μέγας Αλέξανδρος.Ο Αλέξης τον είχε σαν θεό τους γι' αυτό τους νικούσε όλους και ο Αλέξανδρος πέθανε επιδή μια μέρα όταν ξύπνησε πρωί πρωί δεν είδε τον δικέφαλο αετό ψηλά στον ουρανό και τον έπιασε στεναχώρια μελαγχολία ενώ ο δικέφαλος αετός είχε έναν μικρό αγώνα με την ΑΕΚ.Πήγε έκανε τον αγώνα του την νίκησε 6 -1 και μετά γύρισε να συνεχίσει την σταδιοδρομία του με τον Μ. Αλέξανδρο τον πιο πιστό του σύντροφο αλλά δυστηχώς τον βρήκε νεκρό.Ο Μ. Αλέξανδρος με την γέννηση του έφερε και την λύτρωση των ΠΑΟΚτσήδων γιατί γεννήθηκε το 1926 ακριβώς την χρονιά που ιδρύθηκε ο ΠΑΟΚ.Η Αθήνα χρωστάει πολλά στην Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στον ΠΑΟΚ, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι η όμαδα του Θεού. Όταν κατεβεικε ο Χρίστος στη Θεσσαλονίκη ο Θεός του είπε "Πρόσεχε τον ΠΑΟΚ και τα μάτια σου".Γϊ αυτό όσοι πιστεύουν στον ΠΑΟΚ πάνε στον παράδεισο ΠΑΟΚ . Πανθεσσαλονικιός, Αθλητικός, Ομιλος, Κωνστανπνουπόλεος. ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί".
Σάββατο 22 Μαΐου 2010
Παρασκευή 21 Μαΐου 2010
Δευτέρα 17 Μαΐου 2010
ΠΕΘΑΝΕ Ο RONNIE JAMES DIO
Μια από τις σημαντικότερες μορφές στην ιστορία του metal, έφυγε χθες Κυριακή 16 Μαΐου. O διάσημος τραγουδιστής και συνθέτης Ronnie James Dio πέθανε χθες, σε ηλικία 67 ετών από καρκίνο του στομάχου.
ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ!!!ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!!
by Mick
Ο Dio έγινε ευρύτερα γνωστός με τους Rainbow στο πλάι του Richie Blackmore και αργότερα σαν frontman των Black Sabbath – την περίοδο που είχε αποχωρήσει ο Ozzy Οzbourne – αλλά και μέσα από άλλα σχήματα όπως οι Elf και οι Heaven & Hell.
Η σύζυγος του Ronnie, Wendy έβγαλε μια λιτή ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του τραγουδιστή η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Ronnie ήξερε πόσο αγαπητός ήταν από όλους. Σας ευχαριστούμε για αυτή την αγάπη και την υποστήριξη που μας δώσατε, το εκτιμούμε ιδιαίτερα. Παρακαλώ δώστε μου λίγο χρόνο, μερικές ημέρες για να μπορέσω να αντιμετωπίσω αυτή τη φοβερή απώλεια. Θα ήθελε να ξέρετε ότι σας αγαπούσε όλους και η μουσική του θα ζει για πάντα»
ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ!!!ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!!
by Mick
Κυριακή 16 Μαΐου 2010
fnatic & Na´Vi Arbalet Cup final
fnatic και Natus Vincere ξανά αντίπαλοι στο Extreme Masters World Championship Finals αφού αποδεκάτισαν τις πεντάδες των PinG και mTw!
fnatic vs PinG
Map:de_inferno.
Oι fnatic άργησαν να μπουν στην ροή του παιχνιδιού, αφού έχασαν το πρώτο γύρο με 8-7.Όμως μετά το διάλειμμα επέστρεψαν δρυμίτεροι και οι Σουηδοί κατατρόπωσαν τους PinG με 16-9.
Map:de_dust2
Ένα εντελώς διαφορετικό game αναπτύχθηκε μεταξύ των 2 αντιπάλων αφού οι fnatic νίκισαν το πρώτο γύρο με 12-3 και τελικά με 16-6.
Na´Vi vs mTw
Map:de_train
Το τέλειο map για awp μεταξύ Christoffer "Sunde" Sunde και Yegor "markeloff" Markelov.
Νικητές στο πρώτο map οι Na´Vi ως terrorist με 10-5 αλλά και στο δευτερο με 16-8.
Map:de_dust2
Na´Vi έδειξαν για άλλη μία φορά πόσο καλοί είναι στην επίθεση με 10-5 στο πρώτο, αλλά και στην άμυνα αφου πήραν τους πρώτους 6 γυρους και αναδείχθηκαν νικητές.
fnatic και Na´Vi ανταγωνίζονται τώρα, όσο οι PinG παίζουν με τους mTw για το χάλκινο!
Άντε fnatic παλικάρια τους έχετε !!!
by Mick
Σάββατο 15 Μαΐου 2010
Παρασκευή 14 Μαΐου 2010
Oι πιο άτυχοι άνθρωποι του κόσμου
Ο Τζέισον και η Τζένη Κερνς Λόρενς έχουν πέσει θύματα μαζικής τρομοκρατικής επίθεσης περισσότερες φορές και από τον Τζον ΜακΚλέιν στο Die Hard.
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι Λόρενς έκαναν διακοπές στη Νέα Υόρκη. Η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν εμπειρία ζωής για τους περισσότερους τουρίστες που βρίσκονταν εκεί. Για τους Λόρενς, όμως, όχι αφού τέσσερα χρόνια μετά, στις 7 Ιουλίου 2005, βρίσκονταν στο Λονδίνο. Η βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου ήταν η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στην «καριέρα» τους.
Σπάνιο άλλα όχι απίθανο θα πει κανείς. Από τις χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη, αρκετοί ήταν Λονδρέζοι και κάποιοι από αυτούς ήταν στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005. Πόσοι, όμως, από αυτούς ήταν στο Μουμπάι το Νοέμβριο του 2008.
Σωστά μαντέψατε. Δύο. Ο Τζέισον και η Τζένη έκαναν χατ τρικ και αποφάσισαν ότι εκείνη τη φορά, ο κόσμος να χαλάει, θα κάνουν διακοπές. Και έκαναν!
Ρόμπερτ Τοντ Λίνκολν
Ο γιος του προέδρου Λίνκολν, Ρόμπερτ Τοντ, ήταν μόλις 21 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του στις 15 Απριλίου 1865.
16 χρόνια μετά, τον Ιούλιο του 1881, και ενώ διατελούσε Υπουργός Πολέμου για μόλις τέσσερις μήνες, κλήθηκε από τον Πρόεδρο Τζέιμς Γκάρφιλντ να τον συνοδέψει σε ένα ταξίδι στο Νιου Τζέρσεϊ. Προτού επιβιβαστούν στο τρένο, ένας άντρας τους πλησίασε και πυροβόλησε τον Γκάρφιλντ στην πλάτη. Μετά από 80 μέρες εξέπνευσε.
Και επειδή δύο πρόεδροι δεν είναι ποτέ αρκετοί, ο Ρόμπερτ Λίνκολν ήταν παρόν και στη δολοφονία του Προέδρου Γουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ, στις 6 Σεπτεμβρίου 1901. Αν και δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ήταν σε διπλανό δωμάτιο και άκουσε τους πυροβολισμούς. Ο πρόεδρος Μακ Κίνλεϊ πέθανε οχτώ μέρες μετά.
Μετά τις τρεις δολοφονίες, ο Λίνκολν απέρριψε οποιαδήποτε πρόσκληση από πρόεδρο των ΗΠΑ δηλώνοντας ότι «υπάρχει μια ανησυχητική θνησιμότητα σε όποια προεδρική εκδήλωση είναι παρών». Δεν του κράτησε κακία κανείς.
Ρόι Σάλιβαν
Η πιθανότητα να χτυπηθεί ένας άνθρωπος από κεραυνό είναι μια προς τρεις χιλιάδες. Σύμφωνα με τη θεωρία των πιθανοτήτων, η πιθανότητα να χτυπηθεί εφτά φορές είναι το γινόμενο τους δηλαδή μια στα 22 επτάκις εκατομμύρια. Και, όμως, αυτό ήταν το «λαχείο» που τράβηξε ο Ρόι Σάλιβαν, ένας δασοφύλακας στο Εθνικό Πάρκο Σέναντοα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Κάποιοι επιστήμονες λένε ό,τι η ατυχία του Σάλιβαν οφείλεται στη φύση του επαγγέλματος και στις καιρικές συνθήκες της περιοχής. Ωστόσο, όσοι είναι γνώστες του φυσικού περιβάλλοντος μπορούν να αποφεύγουν καλύτερα τα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα. Ο Σάλιβαν δεν ήταν σε αυτούς.
Τζιν Ρότζερς
Η ζωή της Τζιν Ρότζερς μοιάζει με σαπουνόπερα ατυχίας: Όταν ήταν 18 χρονών έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας. Η φίλη της που πήγε να φωνάξει βοήθεια γλίστρησε και χτύπησε στο κεφάλι. Όταν συνήλθε, ειδοποίησε τον καπετάνιο που γύρισε το καράβι για να ψάξει τη ναυαγό Τζιν.
Μερικά χρόνια αργότερα, μια νυχτερίδα της επιτέθηκε και τη δάγκωσε στο πρόσωπο. Πανικοβλημένη χτυπούσε τις πόρτες των γειτόνων για να τη βοηθήσουν αλλά κανείς δεν της άνοιξε. Οι φωνές της είχαν ως αποτέλεσμα η νυχτερίδα να μπερδευτεί και να αρχίσει να της γδέρνει το πρόσωπο και να την κατουράει. Τελικά, μια φίλη της έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της για να πάει στον κοντινότερο κτηνίατρο. Για να οδηγήσει η ίδια ούτε λόγος.
Σαν οι ατυχίες της να μην έχουν τέλος, η Ρότζερς χτυπήθηκε δύο φορές από κεραυνό, έπεσε θύμα ληστείας κατά τη διάρκεια της οποίας ο κακοποιός την πυροβόλησε και επιχείρησε να τη στραγγαλίσει. Λίγο αργότερα έπεσε σε ένα φρεάτιο αποχέτευσης.
Απο το men24
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι Λόρενς έκαναν διακοπές στη Νέα Υόρκη. Η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν εμπειρία ζωής για τους περισσότερους τουρίστες που βρίσκονταν εκεί. Για τους Λόρενς, όμως, όχι αφού τέσσερα χρόνια μετά, στις 7 Ιουλίου 2005, βρίσκονταν στο Λονδίνο. Η βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου ήταν η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στην «καριέρα» τους.
Σπάνιο άλλα όχι απίθανο θα πει κανείς. Από τις χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη, αρκετοί ήταν Λονδρέζοι και κάποιοι από αυτούς ήταν στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005. Πόσοι, όμως, από αυτούς ήταν στο Μουμπάι το Νοέμβριο του 2008.
Σωστά μαντέψατε. Δύο. Ο Τζέισον και η Τζένη έκαναν χατ τρικ και αποφάσισαν ότι εκείνη τη φορά, ο κόσμος να χαλάει, θα κάνουν διακοπές. Και έκαναν!
Ρόμπερτ Τοντ Λίνκολν
Ο γιος του προέδρου Λίνκολν, Ρόμπερτ Τοντ, ήταν μόλις 21 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του στις 15 Απριλίου 1865.
16 χρόνια μετά, τον Ιούλιο του 1881, και ενώ διατελούσε Υπουργός Πολέμου για μόλις τέσσερις μήνες, κλήθηκε από τον Πρόεδρο Τζέιμς Γκάρφιλντ να τον συνοδέψει σε ένα ταξίδι στο Νιου Τζέρσεϊ. Προτού επιβιβαστούν στο τρένο, ένας άντρας τους πλησίασε και πυροβόλησε τον Γκάρφιλντ στην πλάτη. Μετά από 80 μέρες εξέπνευσε.
Και επειδή δύο πρόεδροι δεν είναι ποτέ αρκετοί, ο Ρόμπερτ Λίνκολν ήταν παρόν και στη δολοφονία του Προέδρου Γουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ, στις 6 Σεπτεμβρίου 1901. Αν και δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ήταν σε διπλανό δωμάτιο και άκουσε τους πυροβολισμούς. Ο πρόεδρος Μακ Κίνλεϊ πέθανε οχτώ μέρες μετά.
Μετά τις τρεις δολοφονίες, ο Λίνκολν απέρριψε οποιαδήποτε πρόσκληση από πρόεδρο των ΗΠΑ δηλώνοντας ότι «υπάρχει μια ανησυχητική θνησιμότητα σε όποια προεδρική εκδήλωση είναι παρών». Δεν του κράτησε κακία κανείς.
Ρόι Σάλιβαν
Η πιθανότητα να χτυπηθεί ένας άνθρωπος από κεραυνό είναι μια προς τρεις χιλιάδες. Σύμφωνα με τη θεωρία των πιθανοτήτων, η πιθανότητα να χτυπηθεί εφτά φορές είναι το γινόμενο τους δηλαδή μια στα 22 επτάκις εκατομμύρια. Και, όμως, αυτό ήταν το «λαχείο» που τράβηξε ο Ρόι Σάλιβαν, ένας δασοφύλακας στο Εθνικό Πάρκο Σέναντοα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Κάποιοι επιστήμονες λένε ό,τι η ατυχία του Σάλιβαν οφείλεται στη φύση του επαγγέλματος και στις καιρικές συνθήκες της περιοχής. Ωστόσο, όσοι είναι γνώστες του φυσικού περιβάλλοντος μπορούν να αποφεύγουν καλύτερα τα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα. Ο Σάλιβαν δεν ήταν σε αυτούς.
Τζιν Ρότζερς
Η ζωή της Τζιν Ρότζερς μοιάζει με σαπουνόπερα ατυχίας: Όταν ήταν 18 χρονών έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας. Η φίλη της που πήγε να φωνάξει βοήθεια γλίστρησε και χτύπησε στο κεφάλι. Όταν συνήλθε, ειδοποίησε τον καπετάνιο που γύρισε το καράβι για να ψάξει τη ναυαγό Τζιν.
Μερικά χρόνια αργότερα, μια νυχτερίδα της επιτέθηκε και τη δάγκωσε στο πρόσωπο. Πανικοβλημένη χτυπούσε τις πόρτες των γειτόνων για να τη βοηθήσουν αλλά κανείς δεν της άνοιξε. Οι φωνές της είχαν ως αποτέλεσμα η νυχτερίδα να μπερδευτεί και να αρχίσει να της γδέρνει το πρόσωπο και να την κατουράει. Τελικά, μια φίλη της έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της για να πάει στον κοντινότερο κτηνίατρο. Για να οδηγήσει η ίδια ούτε λόγος.
Σαν οι ατυχίες της να μην έχουν τέλος, η Ρότζερς χτυπήθηκε δύο φορές από κεραυνό, έπεσε θύμα ληστείας κατά τη διάρκεια της οποίας ο κακοποιός την πυροβόλησε και επιχείρησε να τη στραγγαλίσει. Λίγο αργότερα έπεσε σε ένα φρεάτιο αποχέτευσης.
Απο το men24
Πέμπτη 13 Μαΐου 2010
Τετάρτη 12 Μαΐου 2010
Οι αποστολές κάθε ομάδας για το Mundial
1ος όμιλος
Νότια Αφρική (Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα) - 29 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Ιτουμέλενγκ Κούνε (Κάιζερ Τσιφς), Μονέεμπ Τζόζεφς (Ορλάντο Πάιρατς), Σουαΐμπ Γουόλτερς (Μάριτσμπουργκ Γιουνάιτεντ), Ρόουεν Φερνάντες (Αρμίνια Μπίλεφελντ)
Αμυντικοί: Μάθιου Μπουθ (Μαμέλοντι Σάνταουνς), Σιμπονίσο Γκάξα (Μαμέλοντι Σάνταουνς), Μπονγκάνι Κουμάλο (Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ), Τσέφο Μασιλέλα (Μακάμπι Χάιφα), Ινοσεντ Μλέντλε (Μαμέλοντι Σάνταουνς), Ααρον Μοκοένα (Πόρτσμσουθ), Μπράις Μουν (ΠΑΟΚ), Ανέλε Ενγκόνσκα (Γκενκ), Σιγιαμπόνγκα Σανγκουένι (Γκόλντεν Αροουζ), Λούκας Τουάλα (Ορλάντο Πάιρατς).
Μέσοι: Φράνκλιν Κάλε (Μαμέλοντι Σάνταουνς), Λανς Ντέιβιντς (Αγιαξ Κέιπ Τάουν), Καγκίσο Ντικγκακόι (Φούλαμ), Αντίλε Τζάλι (Ορλάντο Πάιρατς), Θαντουγίσε Κουμπόνι (Γκόλντεν Αροουζ), Ρενέιλουε Λετσολονιάνε (Κάιζερς Τσιφς), Τέκο Μοντίσε (Ορλάντο Πάιρατς), Σουρπράιζ Μορίρι (Μαμέλοντι Σάνταουνς), Στίβεν Πίενααρ (Εβερτον), Μάκμπεθ Σιμπάγια (Ρούμπιν Καζάν), Σιφίγου Τσαμπαλάλα (Κάιζερ Τσιφς)
Επιθετικοί: Μπένι Μακάρθι (Γουέστ Χαμ), Κατλέγκο Εμφέλα (Μαμέλοντι Σάνταουνς), Σιγιαμπόνγκα Νομβέτε (Μορόκα Σουάλοουζ), Μπέρναρντ Πάρκερ (Τβέντε)
Μεξικό (Χαβιέρ Αγκίρε) - 26 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Γκιγέρμο Οτσόα (Αμέρικα), Λουίς Ερνέστο Μίτσελ (Γουαδαλαχάρα), Οσκαρ Πέρεζ (Τζαγκουάρες)
Aμυντικοί: Εφράιν Σουάρεζ (Πούμας), Πολ Αγκιγιάρ (Πατσούκα), Τζόνι Μαγκαγιόν (Γουαδαλαχάρα), Χουάν Κάρλος Βαλενθουέλα (Αμέρικα), Χόρχε Τόρες Νίλο (Ατλας), Ράφαελ Μάρκεζ (Μπαρτσελόνα), Ρικάρντο Οσόριο (Στουτγάρδη), Φρανσίσκο Ροντρίγκεζ (Αϊντχόφεν), Κάρλος Σαλτσίδο (Αϊντχόφεν), Εκτορ Μορένο (Αλκμααρ)
Mέσοι: Αντριάν Αλντρέτε (Μονάρκας), Γεράρδο Τοράδο (Κρουζ Αζούλ), Ισραελ Κάστρο (Πούμας), Πάμπλο Μπαρέρα (Πούμας), Χόναταν ντος Σάντος (Μπαρτσελόνα), Ιβάν Γουαρδάδο (Λα Κορούνια)
Eπιθετικοί: Αλμπέρτο Μεντίνα (Γουαδαλαχάρα), Αδόλφο Μπαουτίστα (Γουαδαλαχάρα), Κουατεμόκ Μπλάνκο (Βερακρούζ), Χαβιέρ Ερνάντεζ (Γουαδαλαχάρα), Γκιγέρμο Φράνκο (Γουέστ Χαμ), Κάρλος Βέλα (Αρσεναλ), Τζιοβάνι ντος Σάντος (Γαλατασαράι)
Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες) - 26 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Φερνάντο Μουσλέρα (Λάτσιο), Χουάν Καστίγιο (Ντεπορτίβο Κάλι), Μάρτιν Σίλβα (Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ)
Αμυντικοί: Ντιέγκο Λουγκάνο (Φενέρμπαχτσε), Ντιέγκο Γκοντίν (Φενέρμπαχτσε), Αντρές Σκότι (Κόλο Κόλο), Χόρχε Φουσίλε (Πόρτο), Μάρτιν Κάσερες (Γιουβέντους), Μαουρίσιο Βικτορίνο (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε)
Μέσοι: Βάλτερ Γκαργκάνο (Νάπολι), Εκίντιο Αρεβάλο Ρίος (Πεναριόλ), Σεμπαστιάν Εγκουρέν (ΑΙΚ Στοκχόλμης), Ντιέγκο Πέρεζ (Μονακό), Μάξι Περέιρα (Μπενφίκα), Αλβαρο Περέιρα (Πόρτο), Χόρχε Ροντρίγκεζ (Ρίβερ Πλέιτ), Ιγκνάσιο Γκονζάλεζ (Βαλένθια), Νίκολας Λοντέιρο (Αγιαξ), Αλβαρο Γκονζάλεζ (Νασιονάλ), Αλβάρο Φερνάντεζ (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε)
Επιθετικοί: Λουίς Σουάρεζ (Αγιαξ), Ντιέγκο Φορλάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Σεμπαστιάν Αμπρέου (Μποταφόγκο), Εντισον Καβάνι (Παλέρμο), Σεμπάστιαν Φερνάντεζ (Μπάνφιλντ), Χόρχε Μαρτίνεζ (Κατάνια)
Γαλλία (Ραϊμόν Ντομενέκ) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Ουγκό Γιορί (Λιόν), Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ), Σεντρίκ Καρασό (Μπορντό), Μικαέλ Λαντρό (Λιλ)
Αμυντικοί: Πατρίς Εβρά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ερίκ Αμπιντάλ (Μπαρτσελόνα), Βιλιάμ Γκαλάς (Αρσεναλ), Μπακαρί Σανιά (Αρσεναλ), Αντονί Ρεβεγέ (Λιόν), Ροντ Φανί (Ρεν), Σεμπαστιάν Σκιλασί (Σεβίλλη), Γκαέλ Κλισί (Αρσεναλ), Μαρκ Πλανίς (Μπορντό), Αντίλ Ραμί (Λιλ)
Μέσοι: Λασανά Ντιαρά (Ρεάλ Μαδρίτης), Αλού Ντιαρά (Μπορντό), Ζερεμί Τουλαλάν (Λιόν), Γιοάν Γκουρκίφ (Μπορντό), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου), Αμπού Ντιαμπί (Αρσεναλ), Γιαν Εμβιλά (Ρεν)
Επιθετικοί: Φλοράν Μαλουντά (Τσέλσι), Τιερί Ανρί (Μπαρτσελόνα), Νικολά Ανελκά (Τσέλσι), Σιντνί Γκοβού (Λιόν), Αντρέ Πιερ Ζινιάκ (Τουλούζ), Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός), Χατέμ Μπεν Αρφά (Μαρσέιγ), Τζιμί Μπριάν (Ρεν), Ματιέ Βαλμπουενά (Μαρσέιγ)
2ος όμιλος
Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Σέρχιο Ρομέρο (Άλκμααρ), Μαριάνο Αντούχαρ (Κατάνια), Ντιέγκο Πόσο (Κολόν Σάντα Φε)
Αμυντικοί: Βάλτερ Σάμουελ (Ίντερ), Μαρτίν Ντεμικέλις (Μπάγερν), Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι (Νιούκαστλ), Νικολάς Μπουρντίσο (Ρόμα), Γκαμπριέλ Χάιντσε (Μαρσέιγ), Νικολάς Οταμέντι (Βελέζ Σάρσφιλντ), Κλεμέντε Ροντρίγκες (Εστουντιάντες), Αριέλ Γκαρσέ (Κολόν Σάντα Φε), Χουάν Μανουέλ Ινσαράλντε (Νιούελς Ολντ Μπόις)
Μέσοι: Χαβιέρ Μασκεράνο (Λίβερπουλ), Μάξι Ροντρίγκες (Λίβερπουλ), Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν (Εστουντιάντες), Χοσέ Ερνέστο Σόσα (Εστουντιάντες), Μάριο Μπολάτι (Φιορεντίνα), Άνχελ Ντι Μαρία (Μπενφίκα), Χονάς Γκουτιέρες (Νιούκαστλ), Χεσούς Ντάτολο (Ολυμπιακός), Χαβιέρ Παστόρε (Παλέρμο), Σεμπαστιάν Μπλάνκο (Λανούς), Χουάν Μερσιέρ (Αρχεντίνος Τζούνιορς)
Επιθετικοί: Σέρχιο Αγκουέρο (Ατλέτικο), Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Ρεάλ), Εζεκιέλ Λαβέτσι (Νάπολι), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Ντιέγκο Μιλίτο (Ίντερ), Μαρτίν Παλέρμο (Μπόκα Τζούνιορς), Κάρλος Τέβες (Μάντσεστερ Σίτι)
Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Βίνσεντ Ενγιεάμα (Χάποελ Τελ Αβίβ), Οστιν Ετζίντε (Χάποελ Πετάχ Τίκβα), Ντέλε Αϊγιενούγκμπα (Μπνέι Γεχούντα), Μπασέι Ακπαν (Μπαγέλσα)
Αμυντικοί: Τάιγ Τάιβο (Μαρσέιγ), Ούβα Ελντερσον Ετσιετζίλε (Ρεν), Σιντί Οντιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ονιεκάτσι Απαμ (Νις), Τζόζεφ Γιόμπο (Εβερτον), Ντάνι Σίτου (Μπόλτον), Ντέλε Αντελέγε (Σπάρτα Ρότερνταμ), Ράμπιου Αφολάμπι (Σάλτσμπουργκ), Τέρνα Σούσουαμ (Λόμπι Σταρς)
Μέσοι: Κάλου Ούτσε (Αλμερία), Ντίκσον Ετούχου (Φούλαμ), Τζον Ομπι Μίκελ (Τσέλσι), Σάνι Καϊτά (Αλάνια), Λούκμαν Αρούνα (Μονακό), Αγίλα Γιουσούφ (Ντιναμό Κιέβου), Ιντίγε Μπράουν (Σοσό)
Επιθετικοί: Γιακούμπου Αϊγεκμπένι (Έβερτον), Βίκτορ Ανιτσέμπε (Έβερτον), Τσινέντου Ομπάσι (Χόφενχαϊμ), Νουάνκο Κανού (Πόρτσμουθ), Τζον Ουτάκα (Πόρτσμουθ), Ομπαφέμι Μάρτινς (Βόλφσμπουργκ), Πίτερ Ουτάκα (Οντένσε), Ικε Ούτσε (Σαραγόσα), Βίκτορ Ομπίνα (Μάλαγα), Πίτερ Οντεμβίγκι (Λοκομοτίβ Μόσχας)
Νότια Κορέα (Χου Γιουνγκ Μου) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Γουν Γιάε Λι (Σουόν), Γιανγκ Κουάνγκ Κιμ (Ουλσάν), Σουνγκ Ριόνγκ Γιουνγκ (Σεονγκνάμ)
Αμυντικοί: Μιν Σου Κανγκ (Σουόν), Τάε Χούι Κουάκ (Κιότο), Ντονγκ Τζιμ Κιμ (Ουλσάν), Χουάνγκ Ιλ Κιμ (Πόχανγκ), Μπεόμ Σεόκ Ο (Ουλσάν), Γιανγκ Πο Λι (Αλ Χιλάλ), Τσουνγκ Σου Λι (Κασίμα), Τζε Γον Χοάνγκ (Πόχανγκ), Γονγκ Χι Τσο (Τζέτζου Γιουνάιτεντ), Ντου Ρι Τσα (Φράιμπουργκ), Γιονγκ Χουνγκ Τσο (Τζέτζου Γιουνάιτεντ)
Μέσοι: Τζα Σεόλ Κου (Τζέτζου Γιουνάιτεντ), Σουνγκ Γιονγκ Κι (Σέλτικ), Μπο Κουνγκ Κιμ (Οϊτα), Ναμ Ιλ Κιμ (Τομ Τομσκ), Χουνγκ Μιν Σιν (Πόχανγκ), Γιαε Σουνγκ Κιμ (Σεούλ), Γουνγκ Γου Κιμ (Γκουάνγκτζιου), Τσουνγκ Γιανγκ Λι (Μπόλτον), Τσι Γο Κιμ (Σεούλ), Γι Σουνγκ Παρκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Επιθετικοί: Τσου Γιανγκ Παρκ (Μονακό), Τζουνγκ Χοάν Αν (Νταλιάν), Σούνγκ Ρουλ Λι (Σεούλ), Κι Χουν Γιομ (Τζούμπιλο), Κουν Χο Λι (Τζούμπιλο), Ντονγκ Γκουκ Λι (Τζέονμπουκ)
Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ) - 25 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Μιχάλης Σηφάκης (Αρης), Αλέξανδρος Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ)
Αμυντικοί: Γιούρκας Σεϊταρίδης (Παναθηναϊκός), Λουκάς Βύντρα (Παναθηναϊκός), Βαγγέλης Μόρας (Μπολόνια), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Νίκος Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Γιώργος Τζαβέλλας (Πανιώνιος)
Μέσοι: Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Αλέξανδρος Τζιόλης (Σιένα), Γιώργος Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Γρηγόρης Μάκος (ΑΕΚ), Χρήστος Πατσατζόγλου (Ομόνοια), Σάκης Πρίττας (Αρης)
Επιθετικοί: Αγγελος Χαριστέας (Νυρεμβέργη), Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Παντελής Καπετάνος (Στεάουα Βουκουρεστίου), Φάνης Γκέκας (Χέρτα Βερολίνου), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ)
3ος όμιλος
Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Τζo Χαρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Ντέιβιντ Τζέιμς (Πόρτσμουθ), Ρόμπερτ Γκριν (Γουέστ Χαμ)
Αμυντικοί: Λέιτον Μπέινς (Εβερτον), Τζέιμι Κάραχερ (Λίβερπουλ), Ασλεϊ Κόουλ (Τσέλσι), Μάικλ Ντόσον (Τότεναμ), Ρίο Φέρντιναντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γκλεν Τζόνσον (Λίβερπουλ), Λέντλεϊ Κινγκ (Τότεναμ), Τζον Τέρι (Τσέλσι), Μάθιου Απσον (Γουέστ Χαμ), Στέφεν Γουόρνοκ (Αστον Βίλα)
Μέσοι: Γκάρεθ Μπάρι (Μάντσεστερ Σίτι), Μάικλ Κάρικ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τζο Κόουλ (Τσέλσι), Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ), Τομ Χάντλστοουν (Τότεναμ), Ανταμ Τζόνσον (Μάντσεστερ Σίτι), Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι), Άαρον Λένον (Τότεναμ), Τζέιμς Μίλνερ (Άστον Βίλα), Σκοτ Πάρκερ (Γουέστ Χαμ), Θίο Γουόλκοτ (Αρσεναλ), Σον Ράιτ Φίλιπς (Μάντσεστερ Σίτι)
Επιθετικοί: Ντάρεν Μπεντ (Σάντερλαντ), Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ), Τζερμέιν Ντεφό (Τότεναμ), Εμίλ Χέσκεϊ (Αστον Βίλα), Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Μπραντ Γκούζμαν (Αστον Βίλα), Τιμ Χάουαρντ (Εβερτον), Μάρκους Χάνεμαν (Γουλβς)
Αμυντικοί: Κάρλος Μποκανέγκρα (Ρεν), Τζόναθαν Μπορνστάιν (Σίβας), Στιβ Τσερούντολο (Ανόβερο), Τζέι ΝτεΜέριτ (Γουότφορντ), Κλάρενς Γκούντσον (Σταρτ), Τσαντ Μάρσαλ (Κολόμπους Κρου), Ογκούτσι Ονιέγου (Μίλαν), Χιθ Πιρς (Ντάλας), Τζόναθαν Σπέκτορ (Γουέστ Χαμ)
Μέσοι: Νταμάρκους Μπίσλεϊ (Ρέιντζερς), Αλεχάντρο Μπεντόγια (Ερεμπρο), Μάικλ Μπράντλεϊ (Γκλάντμπαχ), Ρικάρντο Κλαρκ (Χιούστον), Κλιντ Ντέμπσι (Φούλαμ), Λάντον Ντόνοβαν (Λ.Α. Γκάλαξι), Μορίς Εντού (Ρέιντζερς), Μπένι Φάιλαμπερ (Ααρχους), Στιούαρτ Χόλντεν (Μπόλτον), Σάσα Κλίεσταν (Σίβας), Ρόμπι Ρότζερς (Κολόμπους Κρου), Τζος Τόρες (Πατσούκα)
Επιθετικοί: Τζόζι Αλτιντορ (Βιγιαρεάλ), Εντσον Μπάντλ (Λ.Α. Γκάλαξι), Μπράιαν Τσινγκ (Χιούστον), Ρόμπι Φίντλεϊ (Σολτ Λέικ), Ερκουλίζ Γκόμεζ (Πουέμπλα), Εντι Τζόνσον (Αρης)
Αλγερία (Ραμπάχ Σααντάν) - 25 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Λουνές Γκαουαουΐ (ΑΣΟ Σλεφ), Φαουζί Σαουσί (ΕΣ Σετίφ), Μοχαμέν Ζεμαμούς (Αλζιέ), Ραΐς Εμπολί (Σλάβια Σόφιας)
Αμυντικοί: Ναντίρ Μπελχάτζ (Πόρτσμουθ), Αντάρ Γιαχιά (Μπόχουμ), Ματζίντ Μπουγκερά (Ρέιντζερς), Ραφίκ Χαλίς (Νασιονάλ), Αμπντελκαντέρ Λαϊφαουί (ΕΣ Σετίφ), Καρλ Μεντζανί (Αζαξιό), Τζαμέλ Μεσμπάχ (Λέτσε),
Μέσοι: Γιαζίντ Μανσουρί (Λοριάν), Καρίμ Ζιανί (Βόλφσμπουργκ), Χασάν Γεμπντά (Πόρτσμουθ), Μουράντ Μεγκνί (Λάτσιο), Τζαμέλ Αμπντούν (Ναντ), Μεχντί Λασέν (Σανταντέρ), Αντλέν Γκεντιουρά (Γουλβς), Ριάντ Μπουντεμπούζ (Σοσό), Φουέντ Καντίρ (Βαλενσιέν)
Επιθετικοί: Ραφίκ Σαΐφί (Ιστρ), Αμπντελκαντέρ Γκεζάλ (Σιένα), Ραφίκ Τζιμπούρ (ΑΕΚ)
Σλοβενία (Ματίας Κεκ) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Σαμίρ Χαντάνοβιτς (Ουντινέζε), Γιασμίν Χαντάνοβιτς (Μάντοβα), Αλεκσάντερ Σέλιγκα (Σπάρτα), Γιαν Κόπριβετς (Γκαλίπολι)
Αμυντικοί: Μίσο Μπρέτσκο (Κολονία), Μάρκο Σούλερ (Γάνδη), Ματέι Μάβριτς (Κόμπλεντζ), Μπόστιαν Σέζαρ (Γκρενόμπλ), Μπράνκο Ιλιτς (Λοκομοτίβ Μόσχας), Μπόγιαν Τζόκιτς (Κιέβο), Ντέγιαν Κέλαρ (Σερκλ Μπριτζ), Ελβεντιν Τζίνιτς (Μάριμπορ), Σουάντ Φιλέκοβιτς (Μάριμπορ), Αλεκσάντερ Ραΐτσεβιτς (Κόπερ)
Μέσοι: Ρόμπερτ Κόρεν (Γουέστ Μπρομ), Ρενέ Κριν (Ιντερ), Αλεκσάντερ Ραντοσάβλιεβιτς (Λάρισα), Αντραζ Κιρμ (Βίσλα Κρακοβίας), Αντρέι Κόματς (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Μίρνες Σίσιτς (ΠΑΣ Γιάννενα), Ντάριαν Μάτιτς (Ραπίντ Βουκουρεστίου), Ντάρε Βρσιτς (Κόπερ), Ντάλιμπορ Στεφάνοβιτς (Φίτεσε)
Επιθετικοί: Ζλάτκο Ντέντιτς (Μπόχουμ), Μιλίβογε Νοβάκοβιτς (Κολονία), Ζλάταν Λιούμπιανκιτς (Γάνδη), Τιμ Μάταβζ (Χρόνινχεν), Νέιτς Πέτσνικ (Νασιονάλ), Μίραν Μπούργκιτς (ΑΙΚ Στοκχόλμης), Βάλτερ Μπίρσα (Οσέρ)
4ος όμιλος
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ) - 27 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Χανς Γερκ Μπουτ (Μπάγερν Μονάχου), Μάνουελ Νόιερ (Σάλκε), Τιμ Βίιζε (Βέρντερ Βρέμης)
Αμυντικοί: Περ Μερτεζάκερ (Βέρντερ Βρέμης), Χάικο Βέστερμαν (Σάλκε), Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν Μονάχου), Χόλγκερ Μπάντστουμπερ (Μπάγερν Μονάχου), Τζερόμ Μπόατενγκ (Αμβούργο), Μαρσέλ Γένσεν (Αμβούργο), Ντένις Αόγκο (Αμβούργο), Αντρέας Μπεκ (Χόφενχαϊμ), Αρνε Φρίντριχ (Χέρτα), Σερντάρ Τασί (Στουτγκάρδη)
Μέσοι: Μίχαελ Μπάλακ (Τσέλσι), Σάμι Κεντίρα (Σάλκε), Πιότρ Τροχόφσκι (Αμβούργο), Μάρκο Μαρίν (Βέρντερ Βρέμης), Μεσούτ Οζίλ (Βέρντερ Βρέμης), Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Μπάγερν Μονάχου), Κρίστιαν Τρας (Στουτγκάρδη), Τόνι Κρόος (Λεβερκούζεν)
Επιθετικοί: Λούκας Ποντόλσκι (Κολονία), Μίροσλαβ Κλόζε (Μπάγερν Μονάχου), Τόμας Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου), Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν Μονάχου), Στέφαν Κίσλινγκ (Λεβερκούζεν), Κακάου (Στουτγκάρδη)
Αυστραλία (Πιμ Φέρμπεϊκ) - 31 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Μαρκ Σβάρτσερ (Φούλαμ), Μπραντ Τζόουνς (Μίντλεσμπρο), Ανταμ Φεντερίτσι (Ρέντινγκ), Γιουτζίν Γκαλέκοβιτς (Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ).
Αμυντικοί: Λούκας Νιλ (Γαλατάσαραϊ), Ντέιβιντ Κάρνεϊ (Τβέντε), Μάικλ Μπότσαμπ (Αλ Τζαζίρα), Σκοτ Τσίπερφιλντ (Βασιλεία), Σέιν Λόουρι (Αστον Βίλα), Μαρκ Μίλιγκαν (Τζεφ Γιουνάιτεντ), Κρεγκ Μουρ (ελεύθερος), Τζέιντ Νορθ (Τρόμσο), Λουκ Γουιλκσάιρ (Ντιναμό Μόσχας), Ρις Ουίλιαμς (Μίντλεσμπρο)
Μέσοι: Μπρετ Εμερτον (Μπλάκμπερν), Βινς Γκρέλα (Μπλάκμπερν), Τζέιμς Χόλαντ (Αλκμααρ), Τιμ Κέιχιλ (Εβερτον), Τόμας Οουρ (Ουτρέχτη), Καρλ Βάλερι (Σασουόλο), Ντάριο Βίντοσιτς (Νυρεμβέργη), Μίλε Γέντινακ (Αντάλιασπορ), Νικ Κέιρλ (Κρίσταλ Πάλας), Μαρκ Μπρεσιάνο (Παλέρμο), Ρίτσαρντ Γκαρσία (Χαλ), Τζέισον Κούλινα (Γκολντ Κόουστ Γιουνάιτεντ)
Επιθετικοί: Νικίτα Ρουκαβίτσια (Τβέντε), Χάρι Κιούελ (Γαλατάσαραϊ), Τζόσουα Κένεντι (Ναγκόγια Γκράμπους), Σκοτ Μακντόναλντ (Μίντλεσμπρο), Μπρετ Χόλμαν (Αλκμααρ)
Σερβία (Ράντομιρ Αντιτς) - 27 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Βλάντιμιρ Στόικοβιτς (Γουίγκαν), Ζέλικο Μπρκιτς (Βοϊβοντίνα), Μπόγιαν Ισάιλοβιτς (Ζαγκλέμπιε), Αντζέλκο Τζούρισιτς (Λεϊρία)
Αμυντικοί: Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (Τσέλσι), Αντόνιο Ρουκάβινα (Μόναχο 1860), Νεμάνια Βίντιτς (Μάντσεστερ Γ.), Νέβεν Σούμποτιτς (Ντόρτμουντ), Αλεξάνταρ Λούκοβιτς (Ουντινέζε), Ιβάν Ομπράντοβιτς (Σαραγόσα), Αλεξάνταρ Κόλαροφ (Λάτσιο)
Μέσοι: Ντέγιαν Στάνκοβιτς (Ιντερ), Νέναντ Μίλιας (Γουλβς), Μίλος Κράσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μίλαν Γιοβάνοβιτς (Σταντάρ Λιέγης), Μίλος Νίνκοβιτς (Ντιναμό Κιέβου), Ζντράφκο Κουζμάνοβιτς (Στουτγάρδη), Ζόραν Τόσιτς (Κολωνία), Μιραλέμ Σουλεϊμάνι (Αγιαξ), Γκόικο Κάτσαρ (Χέρτα), Νεμάνια Μάτιτς (Τσέλσι), Ράντοσλαβ Πέτροβιτς (Παρτιζάν)
Επιθετικοί: Νίκολα Ζίγκιτς (Βαλένθια), Μάρκο Πάντελιτς (Αγιαξ), Ντάνκο Λάζοβιτς (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Ντράγκαν Μρτζα (Βοϊβοντίνα), Ντέγιαν Λέκιτς (Ερυθρός Αστέρας)
Γκάνα (Μίλοβαν Ράγεβατς) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Ντάνιελ Αγκιέι (Λίμπερτι), Στίβεν Ανταμς (Αντουάνα Σταρς), Στίβεν Αχολου (Χαρτ οφ Λάιονς), Ρίτσαρντ Κίνγκσον (Γουίγκαν)
Αμυντικοί: Ερικ Αντο (Ρόντα), Λι Αντι (Μπέχεμ Τσέλσι), Ραχίμ Αγιέο (Ζάμαλεκ), Σάμουελ Ινκουμ (Βασιλεία), Τζον Μενσά (Σάντερλαντ), Τζόναθαν Μενσά (Ουντινέζε), Τζον Πάιντσιλ (Φούλαμ), Χανς Σαρπέι (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Ισαακ Βορσά (Χοφενχάιμ)
Μέσοι: Εμάνουελ Αγιεμανγκ Μπάντου (Ουντινέζε), Αντονι Ανάν (Ρόζενμποργκ), Στίβεν Απια (Μπολόνια), Ασαμόα (Ουντινέζε), Ντέντε Αγιέο (Αρλες Αβινιόν), Κέβιν Πρινς-Μποάτενγκ (Πόρτσμουθ), Χαμινου Ντραμανί (Λοκομοτίβ Μόσχας), Μίκαελ Εσιέν (Τσέλσι), Λαριέα Κίνγκστον (Χαρτς οφ Μιντλόθιαν), Μπερνάρ Κουμορτζί (Πανιώνιος), Σουλέι Αλί Μουντάρι (Ιντερ), Κουίνσι Οβούσου Αμπέγε (Αλ Σαντ)
Επιθετικοί: Ντομινίκ Αντιγιά (Μίλαν), Μάθιου Αμόα (Μπρέντα), Ντέρεκ Μποάτενγκ (χετάφε), Ασαμόα Γκιάν (Ρεν), Πρινς Ταγκόε (Χοφενχάιμ)
5ος όμιλος
Ολλανδία (Μπερτ φαν Μάρβαϊκ) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ (Αγιαξ), Μίκελ Φορμ (Ουτρέχτη), Σάντερ Μπόσκερ (Τβέντε)
Αμυντικοί: Φούρνον Ανίτα (Αγιαξ), Καλίντ Μπουλαρούζ (Στουτγκάρδη), Εντσον Μπράαφχαϊντ (Σέλτικ), Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ (Φέγενορντ), Γιόρις Ματάισεν (Αμβούργο), Τζον Χάιτινγκα (Εβερτον), Αντρέ Οϊερ (Αϊντχόφεν), Ρον Φλάαρ (Φέγενορντ), Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ (Αγιαξ)
Μέσοι: Βάουτ Μπράμα (Τβέντε), Μαρκ φαν Μπόμελ (Μπάγερν), Ιμπραΐμ Αφελάι (Αϊντχόφεν), Ντέμι ντε Ζέου (Αγιαξ), Οτμάν Μπακάλ (Αϊντχόφεν), Νάιτζελ ντε Γιόνγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Νταβίντ Μέντες ντα Σίλβα (Αλκμααρ), Στάιν Σχάαρς (Αλκμααρ), Ορλάντο Ενχελααρ (Αϊντχόφεν), Ραφαέλ φαν ντερ Φάαρτ (Ρεάλ Μαδρίτης), Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Ιντερ)
Επιθετικοί: Ράιαν Μπάμπελ (Λίβερπουλ), Ελιέρο Ελία (Αμβούργο), Κλάας Γιαν Χούντελααρ (Μίλαν), Ντιρκ Κάουτ (Λίβερπουλ), Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Αρσεναλ), Τζέρεμεϊν Λενς (Αλκμααρ), Αριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)
Δανία (Μόρτεν Ολσεν) - 26 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Τόμας Σόρενσεν (Στόουκ Σίτι), Στέφαν Αντερσεν (Μπρόντμπι), Κιμ Κρίστενσεν (Γκέτενμποργκ), Γέσπερ Κρίστιανσεν (Κοπεγχάγη)
Αμυντικοί: Βίλιαμ Κβιστ (Κοπεγχάγη), Λαρς Γιάκομπσεν (Μπλάκμπερν), Σιμόν Κιάερ (Παλέρμο), Περ Κρόλντρουπ (Φιορεντίνα), Ντάνιελ Αγκερ (Λίβερπουλ), Πάτρικ Μτίλιγκα (Μάλαγα), Λέον Γένσεν (Μίντιλαντ), Σίμον Πόουλσεν (Αλκμααρ), Αντερς Κρίστενσεν (Οντένσε)
Μέσοι: Μάρτιν Γιόργκενσεν (Ααρχους), Κρίστιαν Πόουλσεν (Γιουβέντους), Ντάνιελ Γένσεν (Βέρντερ), Γιάκομπ Πόουλσεν (Ααρχους), Μίκαελ Σιλμπερμπάουερ (Ουτρέχτη), Ντένις Ρόμενταλ (Αγιαξ), Κρίστιαν Ερικσεν (Αγιαξ), Τόμας Ενέβολντσεν (Γκρόνιγκεν), Μίκελ Μπέκμαν (Ράντερς), Τόμας Κάλενμπεργκ (Βόλφσμπουργκ), Γέσπερ Γκρόνκιερ (Κοπεγχάγη), Μίκελ Τίγκεσεν (Μίντιλαντ), Μίκαελ Κρον Ντέλι (Μπρόντμπι)
Επιθετικοί: Γιον Νταλ Τόμασον (Φέγενορντ), Νίκλας Μπέντνερ (Αρσεναλ), Σόρεν Λάρσεν (Ντούισμπουργκ), Μόρτεν Ράσμουσεν (Σέλτικ)
Ιαπωνία (Τακέσι Οκάντα) - 23 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Σέιγκο Ναραζάκι (Ναγκόγια Γκράμπους), Εϊγι Καβασίμα (Καβασάκι Φρονταλ), Γιοσικάτσου Καβαγκούτσι (Τζούμπιλο Ιβάτα)
Αμυντικοί: Γιούτζι Νακαζάβα (Γιοκοχάμα Μαρίνος), Τούλιο (Ναγκόγια Γκράμπους), Γιασουγιούκι Κόνο (Τόκιο), Γιούτο Ναγκατόμο (Τόκιο), Ντάικι Ιβαμάσα (Κασίμα Αντλερς), Ατσούντο Ουτσίντα (Κασίμα Αντλερς), Γιουϊτσι Κομάνο (Τζούμπιλο Ιβάτα)
Μέσοι: Σουνσούκε Νακαμούρα (Γιοκοχάμα Μαρίνος), Γιασουχίτο Εντο (Γκάμπα Οσάκα), Κένγκο Νακαμούρα, Γιουνίτσι Ιναμότο (Καβασάκι Φρονταλ), Γιούκι Αμπε (Ουράβα Ρεντς), Μακότο Χασέμπε (Βόλφσμπουργκ), Κεϊσούκε Χόντα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νταϊσούκε Ματσούι (Γκρενόμπλ)
Επιθετικοί: Σίνγι Οκαζάκι (Σιμίζου), Κεϊγι Ταμάντα (Ναγκόγια Γκράμπους), Γιοσίτο Οκούμπο (Βίσελ Κόμπε), Τακαγιούκι Μοριμότο (Κατάνια), Κίσο Γιάνο (Αλμπιρέξ Νιιγκάτα)
Καμερούν (Πολ Λε Γκεν) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Χαμίντου Σουλεϊμάνου (Καϊσερισπόρ), Κάρλος Καμένι (Εσπανιόλ), Γκι Ρολάντ Εντί Ασέμπε (Βαλανσιέν), Αμούρ Πατρίκ Τιγκνιέμπ (Μπλουμφοντέιν Σέλτικ)
Αμυντικοί: Ζαν Πατρίκ Αμπούνα Ντζάνα (Αστρες ντε Ντουάλα), Μπενουά Ασού Εκοτό (Τότεναμ), Σεμπαστιάν Μπασόνγκ (Τότεναμ), Γκαετάν Μπονγκ (Βαλανσιέν), Ορελιέν Τσετζού (Λιλ), Γκέρεμι Ντζιτάπ (Ανκαραγκουτσού), Στεφάν Μπιά (Μαρσέιγ), Μακάτζι Μπουκάρ (Αλ Ναχντά), Νικολά Ενκουλού (Μονακό), Ρίγκομπερτ Σονγκ (Τραμπζονσπόρ)
Μέσοι: Μαρσέλ Ντζενγκ (Αουγκσμπουργκ), Ενόχ Εγιόνγκ Τακάνγκ (Αγιαξ), Ζαν Μακούν (Λιόν), Ζορζ Μαντζέκ (Καϊζερσλάουτερν), Ζοέλ Ματίπ (Σάλκε), Πατρίκ Μαβούνγκου (Κάνον), Λάντρι Νγκουέμο (Σέλτικ), Αλεξάντρ Σονγκ (Αρσεναλ)
Επιθετικοί: Βινσέντ Αμπουμπακάρ (Κότον Σπορτ), Ερίκ Τσούπο Μότινγκ (Νυρεμβέργη), Ασίλ Εμανά (Μπέτις), Σαμουέλ Ετό (Ιντερ), Μοχαμάντου Ιντρίσου (Φράιμπουργκ), Ρόστραρντ Ντόρτζε Κουεμάχα (Μπριζ), Ασίλ Γουεμπό (Μαγιόρκα), Ζακ Ζουά (Βασιλεία)
6ος όμιλος
Ιταλία (Μαρτσέλο Λίπι) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους), Μόργκαν Ντε Σάνκτις (Νάπολι), Φεντερίκο Μαρκέτι (Κάλιαρι), Σαλβατόρε Σιρίγκου (Παλέρμο)
Αμυντικοί: Σαλβατόρε Μποκέτι (Τζένοα), Λεονάρντο Μπονούτσι (Μπάρι), Φάμπιο Καναβάρο (Γιουβέντους), Μάτια Κασάνι (Παλέρμο), Τζιόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους), Ντομένικο Κρισίτο (Τζένοα), Φάμπιο Γκρόσο (Γιουβέντους), Κριστιάν Μάτζιο (Νάπολι), Τζιανλούκα Τζαμπρότα (Μίλαν)
Μέσοι: Μάουρο Καμορανέζι (Γιουβέντους), Αντόνιο Καντρέβα (Γιουβέντους), Αντρέα Κόσου (Κάλιαρι), Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ρόμα), Τζενάρο Γκατούζο (Μίλαν), Κλαούντιο Μαρκίζιο (Γιουβέντους), Ρικάρντο Μοντολίβο (Φιορεντίνα), Άντζελο Παλόμπο (Σαμπντόρια), Σιμόνε Πέπε (Ουντινέζε), Αντρέα Πίρλο (Μίλαν)
Επιθετικοί: Μάρκο Μποριέλο (Μίλαν), Αντόνιο Ντι Νατάλε (Ουντινέζε), Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (Φιορεντίνα), Βιντσέντζο Ιακουίντα (Γιουβέντους), Τζιαμπάολο Πατσίνι (Σαμπντόρια), Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Νάπολι), Τζιουζέπε Ρόσι (Βιγιαρεάλ)
Παραγουάη (Γεράρδο Μαρτίνο) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Ζούστο Βιγιάρ (Βαγιαδολίδ), Άλντο Μπομπαντίγια (Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν), Ντιέγο Μπαρέτο (Τσέρο Πορτένο)
Αμυντικοί: Ντένις Κανίζα (Λεόν), Πάουλο Ντα Σίλβα (Σάντερλαντ), Κλαούντιο Μορέλ (Μπόκα Τζούνιορς), Ζούλιο Σέζαρ Καθέρες (Ατλέτικο Μινέιρο), Κάρλος Μπονέτ (Ολίμπια), Ζούλιο Μανζούρ (Ολίμπια), Ντάριο Βερόν (Πούμας), Αουρελιάνο Τόρες (Σαν Λορέντζο), Αντολίν Αλκαράζ (Μπριζ), Μάρκος Καθέρες (Ρασίνγκ Κλουμπ)
Μέσοι: Eντγκαρ Μπαρέτο (Ατλάντα), Κρίστιαν Ριβέρος (Κρουζ Αζούλ), Οσβάλντο Μαρτίνες (Μοντερέι), Τζόναθαν Σαντάνα (Βόλφσμπουργκ), Βίκτορ Κασέρες (Λιμπερτάντ), Ενρίκε Βέρα (Γκουίτο), Σέρζιο Αγκουίνο (Λιμπερτάντ), Εδουάρδο Λεντέσμπα (Λανούς), Νέστορ Ορτιγκόζα (Αργεντίνος Τζούνιορς)
Επιθετικοί: Μαρτσέλο Εστιγκαρίμπια (Νιούελς Ολντ Μπόις), Ζόρζε Ατσουκάρο (Νιούελς Ολντ Μπόις), Ρόκε Σάντα Κρους (Μάντσεστερ Σίτι), Νέλσον Αέντο Βαλντέζ (Ντόρτμουντ), Λούκας Μπάριος (Ντόρτμουντ), Οσκαρ Καρντόζο (Μπενφίκα), Εντγκαρ Μπενίτεζ (Πατσούκα), Ροντόλφο Γκαμαρά (Λιμπερντάντ)
Νέα Ζηλανδία (Ρίκι Χέρμπερτ) - 23 ποδοσφαιριστές
Tερματοφύλακες: Μαρκ Πάστον (Ουέλινγκτον Φοίνιξ), Γκλεν Μος (Μέλμπουρν Βίκτορι), Τζέιμς Μπάναταϊν (Τιμ Ουέλινγκτον)
Aμυντικοί: Ράιν Νίλσεν (Μπλάκμπερν), Ιαν Βίσελιτς (Οκλαντ Σίτι), Μπεν Σίγκμουντ (Ουέλινγκτον Φοίνιξ), Γουίνστον Ριντ (Μίντιλαντ), Τόμι Σμιθ (Ίπσουιτς), Τόνι Λόουκχεντ (Ουέλινγκτον Φοίνιξ), Αντι Μπόιεν (Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς)
Μέσοι: Σάιμον Ελιοτ (ελεύθερος), Τιμ Μπράουν (Ουέλινγκτον Φοίνιξ), Λέο Μπέρτος (Ουέλινγκτον Φοίνιξ), Μάικλ Μακγκίλνσεϊ Μάδεργουελ), Ααρον Κλάπαμ (Καντέρμπουρι Γιουνάιτεντ), Ντέιβιντ Μάλιγκαν (ελεύθερος), Τζέρεμι Μπρόκι (Νιούκαστλ Τζετς), Αντι Μπάρον (Τιμ Ουέλινγκτον), Τζέρεμι Κρίστι (Τάμπα Μπέι)
Επιθετικοί: Κρις Κίλεν (Μίντλεσμπρο), Σέιν Σμελτζ (Γκολντ Κόουστ), Κρις Γουντ (Γουέστ Μπρόμιτς), Ρόρι Φάλον
Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις) - 29 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Γιαν Μούτσα (Λέγκια Βαρσοβίας), Λούμπος Κάμεναρ (Ναντ), Ντούσαν Κούτσιακ (Βασλούι), Ντούσαν Πέρνις (Νταντί Γιουνάιτεντ).
Αμυντικοί: Μάρεκ Τσεχ (Γουέστ Μπρομ), Γιαν Ντούριτσα (Ανόβερο), Τόμας Χούμποκαν (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Λούμπομιρ Μίχαλικ (Λιντς), Μάριο Πετσάλκα (Ζίλινα), Πέτερ Πέκαρικ (Βόλφσμπουργκ), Μάρτιν Πετρας (Τσεζένα), Κόρνελ Σάλατα (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Μάρτιν Σκρτελ (Λίβερπουλ), Ράντοσλαβ Ζαμπάβνικ (Μάιντζ)
Μέσοι: Μάρεκ Χάμσικ (Νάπολι), Μίροσλαβ Κάρχαν (Μάιντζ), Γιαν Κότζακ (Πλιτέχνικα), Γιουράι Κούτσκα (Σπάρτα Πράγας), Μάρεκ Σάπαρα (Ανκαραγκούτσου), Ζντένο Στρμπα (Ξάνθη), Ντούσαν Σβέντο (Σάλτσμπουργκ), Καμιλ Κόπουνεκ (Σπάρτακ Τρνάβα), Μίροσλαβ Στοχ (Τβέντε), Βλάντιμιρ Βάις (Μάντσεστερ Σίτι)
Επιθετικοί: Φιλιπ Χολόσκο (Μπεσίκτας), Μάρτιν Γιακούμπκο (Μόσκβα), Ερικ Γιέντρισεκ (Σάλκε), Ρόμπερ Βίτεκ (Λιλ), Στάνισλαβ Σέστακ (Μπόχουμ)
7ος όμιλος
Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα) - 23 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Ζούλιο Σέζαρ (Ιντερ), Εουρέλιο Γκόμες (Τότεναμ), Ντόνι (Ρόμα)
Αμυντικοί: Μαϊκόν (Ιντερ), Ντάνιελ Αλβες (Μπαρτσελόνα), Μίτσελ Μπάστος (Λιόν), Ζιλμπέρτο (Κρουζέιρο), Λούσιο (Ιντερ), Ζουάν (Ρόμα), Λουιζάο (Μπενφίκα), Τιάγκο Σίλβα (Μίλαν)
Μέσοι: Φελίπε Μέλο (Γιουβέντους), Ζιλμπέρτο Σίλβα (Παναθηναϊκός), Ραμίρες (Μπενφίκα), Ελάνο Μπλούμερ (Γαλατάσαραϊ), Κακά (Ρεάλ Μαδρίτης), Ζοσουέ (Βόλφσμπουργκ), Ζούλιο Μπαπτίστα (Ρόμα), Κλέμπερσον (Φλαμένγκο)
Επιθετικοί: Ρομπίνιο (Σάντος), Λουίς Φαμπιάνο (Σεβίλλη), Νιλμάρ (Βιγιαρεάλ), Γκραφίτε (Βόλφσμπουργκ)
Βόρεια Κορέα (Γιονγκ Χουν Χονγκ) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Μιονγκ Γκουκ Ρι (Πιόνγκγιανγκ Σίτι), Μιονγκ Γκιλ Κιμ (Αμροκγκάνγκ), Κουανγκ Μιν Τζου (Κιγκουάντσα)
Αμυντικοί: Γιονγκ Χιοκ Τσα (Αμροκγκάνγκ), Γιουν Ιλ Ρι (Σομπαέκσου), Κουάνγκ Τσον Ρι (Εϊπριλ 25), Σονγκ Τσολ Ναμ (Εϊπριλ 25), Κουάνγκ Χιοκ Ρι (Κιονγκονγκοπ), Τσολ Τζιν Πακ (Αμροκγκανγκ), Σονγκ Τσολ Χαν (Εϊπριλ 25), Κουάνγκ Ικ Γιον (Αμροκγκάνγκ), Μιονγκ Ιλ Ριανγκ (Γολμίντο)
Μέσοι: Κουκ Γιν Κιμ (Βιλ), Γιουν Ναμ Γι (Εϊπριλ 25), Ιν Γκουκ Μουν (Εϊπριλ 25), Γιονγκ Γιουν Κιμ (Τσένγκντου Μπλεϊντς), Τσολ Μιονγκ Ρι (Πιόνγκγιανγκ Σίτι), Ναμ Τσολ Πακ (Εϊπριλ 25), Σονγκ Τσολ Πακ (Ριμιόνγκσου), Γιουνγκ Χακ Αν (Ομίγια), Κουάνγκ Τσολ Σο (Αμροκγκάνγκ), Κιονγκ Ιλ Κιμ (Ριμιόνγκσου), Σου Χιοκ Γιονγκ (Γολμίντο), Χουνγκ Ριονγκ Ρι (Γολμίντο)
Επιθετικοί: Γιονγκ Γιο Χονγκ (Ρόστοφ), Τσολ Μιν Πακ (Ριμιούνγκσου), Τσολ Χιοκ Αν (Ριμιόνγκσου), Ταε Σε Γιονγκ (Καβασάκι Φροντάλε), Κουμ Τσολ Τσόε (Ριμιόνγκσου), Κουμ Ιλ Κιμ (Εϊπριλ 25), Μιονγκ Γον Κιμ (Αμροκγκάνγκ), Τσολ Μιν Γιονγκ (Ριμιόνγκσου)
Ακτή Ελεφαντοστού (Σβεν Γιόραν Ερικσον) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Βίνσεντ Ανγκμπαν (ASEC Αμπιτζάν), Μπουμπακάρ Μπάρι (Λόκερεν), Αριστίντες Ζόγκμπο (Μακάμπι Νετάνια), Ντανιέλ Γιεμπόα (ASEC Αμπιτζάν)
Αμυντικοί: Σουλεϊμάνε Μπάμπα (Χιμπέρνιαν), Αρθουρ Μπόκα (Στουτγκάρδη), Μπέντζαμιν Μπρου Ανγκουα (Βαλανσιέν), Γκι Ντεμέλ (Αμβούργο), Εμάνουελ Εμπουε (Αρσεναλ), Αμπντουλαγιέ Μεϊτέ (Γουέστ Μπρομ), Στιβ Γκοχούρι (Γουίγκαν), Σιάκα Τιένε (Βαλανσιέν), Κόλο Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι)
Μέσοι: Εμερσ Φαέ (Ναντ), Ζαν-Ζακ Γκόσο Γκόσο (Μονακό), Αμπντελκαντέρ Κεϊτά (Γαλατάσαραϊ), Εμάνουελ Κονέ (Ιντερνασιονάλ Κουρτέα ντε Αρτζες), Γκερβέ Γιάο Κουασί (Λιλ), Κρίστιαν Κόφι Ντρι (Σεβίλη), Τσεϊκ Ισμαέλ Τιοτέ (Τβέντε), Γιάγια Τουρέ (Μπαρτσελόνα), Ζιλ Γιαπί Γιαπό (Γιουνγκ Μπόις), Ντιντιέ Ζοκορά (Σεβίλη)
Επιθετικοί: Κανγκά Ακαλέ (Λανς), Αρούνα Ντιντάν (Λανς), Σεϊντού Ντουμπιά (Γιουνγκ Μπόις), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι), Σάλομον Καλού (Τσέλσι), Μπακαρί Κονέ (Μαρσέιγ)
Πορτογαλία (Κάρλος Κεϊρόζ) - 24 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Μπέτο (Πόρτο), Εντουάρντο (Μπράγκα), Ντάνι Φερνάντες (Ηρακλής)
Αμυντικοί: Ζε Κάστρο (Ντεπορτίβο Λα Κορούνια), Πέπε (Ρεάλ Μαδρίτης), Φάμπιο Κοεντράο (Μπενφίκα), Ρικάρντο Κόστα (Λιλ), Ρολάντο (Πόρτο), Μπρούνο Αλβες (Πόρτο), Ρικάρντο Καρβάλιο (Τσέλσι), Πάουλο Φερέιρα (Τσέλσι), Μιγκέλ (Βαλένθια)
Μέσοι: Ντάνι (Ζενίτ), Σιμάο Σαμπρόσα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μιγκέλ Βελόσο (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Ραούλ Μεϊρέλες (Πόρτο), Ντέκο (Τσέλσι), Τιάγκο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Πέδρο Μέντες (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Ντούντα (Μάλαγα)
Επιθετικοί: Νάνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Ούγκκο Αλμέιδα (Βέρντερ Βρέμης), Λιέντσον (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)
8ος όμιλος
Ισπανία (Βιθέντε ντελ Μπόσκε) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Ικερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Νταβίντ ντε Χέα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντιέγκο Λόπεθ (Βιγιαρεάλ), Πέπε Ρέινα (Λίβερπουλ), Βίκτορ Βαλντές (Μπαρτσελόνα)
Αμυντικοί: Ραούλ Αλμπιόλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Αλβαρο Αρμπελόα (Ρεάλ), Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Οσασούνα), Τζουάν Καπντεβίλα (Βιγιαρεάλ), Κάρλος Μαρτσένα (Βαλένθια), Γεράρδ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)
Μέσοι: Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Σέρχιο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Τσεσκ Φάμπρεγας (Αρσεναλ), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Χάβι Μαρτίνεθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Μάρκος Σένα (Βιγιαρεάλ), Νταβίντ Σίλβα (Βαλένθια), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Σάντι Καθόρλα (Βιγιαρεάλ), Χεσούς Νάβας (Σεβίλλη), Χουάν Μάτα (Βαλένθια)
Επιθετικοί: Πέδρο (Μπαρτσελόνα), Ντάνι Γκουίθα (Φενέρμπαχτσε), Φερνάντο Γιορέντε (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Αλβαρο Νεγρέδο (Σεβίλλη), Φερνάντο Τόρες (Λίβερπουλ), Νταβίντ Βίγια (Βαλένθια)
Ελβετία (Οτμαρ Χίτσφελντ) - 23 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Ντιέγκο Μπενάλιο (Βόλφσμπουργκ), Τζόνι Λεόνι (Ζυρίχη), Μάρκο Βέλφλι (Γιούνγκ Μπόις)
Αμυντικοί: Μάριο Έγκιμαν (Ανόβερο), Στέφαν Γκρίχτινγκ (Οσέρ), Στέφαν Λιχτστάινερ (Λάτσιο), Φιλίπ Σεντέρος (Άρσεναλ), Κριστόφ Σπίχερ (Άϊντραχτ Φρανκφούρτης), Στιβ Φον Μπέργκεν (Χέρτα Βερολίνου), Ρέτο Τσίγκλερ (Σαμπντόρια)
Μέσοι: Τρανκίγιο Μπαρνέτα (Λεβερκούζεν), Βαλόν Μπεχράμι (Γουέστ Χαμ), Ζέλσον Φερνάντες (Σεντ Ετιέν), Μπένγιαμιν Χούγκελ (Βασιλεία), Μάρκο Πανταλίνο (Σαμπντόρια), Πίρμιν Σβέγκλερ (Άϊντραχτ Φρανκφούρτης), Γκιοκχάν Ινλέρ (Ουντινέζε)
Επιθετικοί: Ερέν Ντερντιγιόκ (Λεβερκούζεν), Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία), Μπλεζ Νκούφο (Τβέντε), Χακάν Γιακίν (Λουκέρνη), Τζέρνταν Σακίρι (Βασιλεία), Μάρκο Στρέλερ (Βασιλεία)
Ονδούρα (Ρεϊνάλδο Ρουέδα) - 23 ποδοσφαιριστές
Tερματοφύλακες: Ρικάρντο Κανάλες (Μοτάγκουα), Νοέλ Βαγιαδάρες (Ολίμπια), Ντόνις Εσκομπέρ (Ολίμπια)
Αμυντικοί: Βίκτορ Μπερνάντεζ (Αντερλεχτ), Μάινορ Φιγκερόα (Γουίγκαν), Οσκαρ Γκαρσία (Ολίμπια), Σέρχιο Μεντόνα (Μοτάγκουα), Εμίλιο Ιζαγκίρε (Μοτάγκουα), Τζόνι Παλάσιος (Ολίμπια), Μαουρίτσιο Σαμπιγιόν (Σανγκζού), Οσμαν Τσάβεζ (Πλατένσε)
Μέσοι: Εντγκαρ Αλβαρεζ (Μπάρι), Ζούλιο Σέζαρ Ντε Λεόν (Τορίνο) Ρότζερ Εσπινόζα (Κάνσας), Αμάδο Γκεβάρα (Μοτάγκουα), Ραμόν Νούνιεζ (Ολίμπια), Γουίλσον Παλάσιος (Τότεναμ), Χέντρι Τόμας (Γουίγκαν), Ντανίλο Τούρσιος (Ολίμπια)
Επιθετικοί: Νταβίντ Σουάζο (Τζένοα), Τζόρτζι Γουέλκαμ (Μοτάγκουα), Κάρλος Παβόν (Ρεάλ Εσπάνα), Βάλτερ Μαρτίνεζ (Μάραθον)
Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα) - 30 ποδοσφαιριστές
Τερματοφύλακες: Κλαούντιο Μπράβο (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Μιγκέλ Πίντο (Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε), Λουίς Μαρίν (Ουνιόν Εσπανιόλα)
Aμυντικοί: Βάλντο Πόνσε (Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα), Γκάρι Μέντελ (Μπόκα Τζούνιορς), Αρτούρο Βιντάλ (Λεβερκούζεν), Ισμαέλ Φουέντες (Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα), Πάμπλο Κοντρέρας (ΠΑΟΚ), Γκονζάλο Ζάρα (Γουέστ Μπρόμιτς), Ρομπέρτο Κερεσέδα (Κόλο Κόλο), Μαουρίτσιο Ίσλα (Ουντινέζε)
Μέσοι: Κάρλος Καρμόνα (Ρετζίνα), Ροντρίγκο Μιλάρ (Φλαμένγκο), Πέδρο Μοράλες (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Μάρκο Εστράδα (Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε), Μανουέλ Ιτούρε (Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε), Χάιμε Βαλντές (Αταλάντα), Τσάρλες Αρανκουίθ (Κόλο Κόλο), Ροντρίγκεζ Τέγιο (Μπεσίκτας), Ματίας Φερνάντεζ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Χορχέ Βαλντίβια (Αλ Αϊν), Γκονζάλο Φιέρο (Φλαμένγκο), Χοσέ Πέδρο Φουενζαλίδα (Κόλο Κόλο)
Επιθετικοί: Zαν Μποσεζούρ (Αμέρικα), Έκτορ Μαντσίγια (Τολούκα), Εστέμπαν Παρέδες (Κόλο Κόλο), Ουμπέρτο Σουάζο (Σαραγόσα), Φαμπιάν Ορεγιάνα (Χέρεθ), Αλέξις Σάντσεζ (Ουντινέζε), Μαρκ Γκονζάλεζ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
Σάββατο 8 Μαΐου 2010
Το πιο σύντομο αντρικό παραμύθι
Μια φορά κ έναν καιρό, ένας υπέροχος πρίγκιπας ρώτησε την πεντάμορφη πριγκίπισσα:
-Θέλεις να με παντρευτείς;
Κι αυτή απάντησε...:
-ΟΧΙ!!!
Και ο πρίγκιπας έζησε ευτυχισμένος για πολλά χρόνια.
Πήγαινε κάθε μέρα για ψάρεμα, για κυνήγι και στα μπαράκια με τους
φίλους του. Κι έπινε πολύ μπύρα, κρασί και ποτά και γινόταν στουπί
όποτε του 'κανε κέφι. Έπαιζε γκολφ και έτρωγε χαβιάρι και άλλα
πολλά γιατί του περίσσευαν τα φράγκα. Πετούσε τα ρούχα του στην
καρέκλα της τραπεζαρίας και γαμούσε πεταλουδίτσες, γειτόνισσες και
φίλες και........δεν τον ένοιαζε να ανταγωνιστεί φίλους και γείτονες
για το καλύτερο αμάξι, το καλύτερο μέρος για διακοπές κ.ο.κ........
Και αμολούσε κλανιές όποτε γούσταρε και κατουρούσε πιτσιλίζοντας το
καπάκι της λεκάνης με ανοιχτή την πόρτα του μπάνιου. Έχεζε ασύστολα
διαβάζοντας και τραγουδούσε ρεύοντας και συνέχεια έξυνε τα αρχίδια του.
Άκουγε Heavy Metal στη διαπασών, έβλεπε ποδόσφαιρο και Playstation
όλο το Σαββατοκύριακο.......................και κανείς δε του τα 'πρηζε!!!!!!!!!!!!!!
ΤΕΛΟΣ
Σάββατο 1 Μαΐου 2010
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)